Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
χρήσιμαΤο κόλπο κατά της αϋπνίας που θα σας κάνει να κοιμάστε σε...

Το κόλπο κατά της αϋπνίας που θα σας κάνει να κοιμάστε σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Πρόκειται για μια μέθοδο- τέχνασμα η οποία στηρίζεται στην μαθηματική ακολουθία: 4-7-8. Τι είναι αυτή η ακολουθία;

Σύμφωνα με την ολιστικό σε θέματα υγείας, δρ Andrew Weil, είναι ένα κόλπο που με βάση τις αναπνοές που θα πάρουμε πριν κοιμηθούμε θα βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

woman_sleeping_iii_by_iquitcountingstock-d34kg4w

Μέχρι σήμερα όταν δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε χρησιμοποιούσαμε διάφορα φυσικά κόλπα, όπως το να πιούμε ένα ποτήρι ζεστό γάλα, να ακούσουμε λίγο χαλαρωτική μουσική, να μην καπνίσουμε, να διαβάσουμε ένα βιβλίο. Αυτά άλλοτε πετύχαιναν και άλλοτε όχι.

Η δρ Andrew Weil, τονίζει ότι με τη μέθοδο της, εγγυάται σίγουρο ύπνο πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό. Πως γίνεται αυτό; «Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε» θα πει και θα συνεχίσει: «Οι αναπνοές μας, είναι κοφτές και ρηχές ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες»

sleeping_kizy_by_kizysem-d6ooa84

Άρα το θέμα βρίσκεται στην αναπνοή και τη χαλάρωση. Σύμφωνα με την Weil, πρέπει να πάρουμε περισσότερο οξυγόνο στους πνεύμονες και επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό. Η πρόταση της είναι: α) να εισπνεύσουμε από τη μύτη οξυγόνο για 4 δευτερόλεπτα. β) στη συνέχεια να κρατήσουμε την αναπνοή μας για 7 δευτερόλεπτα και γ) να εκπνεύσουμε αργά επί 8 δευτερόλεπτα.

via

Τα πιο σημαντικά