Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
διάφοραΤο καταφύγιο των ελίτ: Βαθύπλουτες οικογένειες κλείνουν θέση αξίας 2 εκατομμυρίων για...

Το καταφύγιο των ελίτ: Βαθύπλουτες οικογένειες κλείνουν θέση αξίας 2 εκατομμυρίων για την ημέρα της Κρίσης

Καταφύγιο δισεκατομμυριούχων: Η σύγχρονη Κιβωτός του Νώε βρίσκεται στη Γερμανία και έχει κατασκευαστεί για τους κυρίαρχους του πλανήτη. Εγκέφαλος της όλης επιχείρησης διάσωσης του μεγαλοκεφαλαίου είναι η καλιφορνέζικη εταιρία Vivos. Το μεγάλο στολίδι της εταιρίας καταφυγίων, είναι το Vivos Europa One, «το πλέον τεράστιο και θωρακισμένο καταφύγιό μας, εγκατεστημένο στην καρδιά της Ευρώπης», μια επένδυση άνω του 1 δισ. δολαρίων.

vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 1 vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon

Καταφύγιο δισεκατομμυριούχων – Χρήσιμες πληροφορίες: Η θωρακισμένη κιβωτός των κροίσων

vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 2

Το καταφύγιο αντέχει σε πυρηνική έκρηξη, άμεση συντριβή αεροπλάνου και σεισμούς. Επίσης, αντέχει σε χημικούς και βιολογικούς παράγοντες, ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, αλλά και κάθε ένοπλη ανθρώπινη επίθεση.

vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 4

Ο χώρος των καταφυγίων βρίσκεται πίσω από 3 ξεχωριστές εισόδους. Οι θωρακισμένες πύλες εισόδου στις 3 κεντρικές υπόγειες αρτηρίες ανασηκώνονται από υδραυλικά συστήματα 40 τόνων. Επιπλέον, ακολουθούνται από μια δεύτερη σειρά θεόρατων χαλύβδινων θυρών, οι οποίες παρέχουν αεροστεγές περιβάλλον στη δομή ασφαλείας. Σκοπός είναι να κρατούν έξω χημικούς, βιολογικούς και κάθε άλλο τοξικό παράγοντα.

vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 5

Το σημαντικότερο βέβαια χαρακτηριστικό του Vivos Europa One είναι το γεγονός πως μπορεί να αυτοσυντηρηθεί για «αρκετά χρόνια». Οι τρεις θεόρατες ντιζελογεννήτριες που τροφοδοτούν την υπόγεια αυτή πολιτεία διαθέτουν άφθονα κοιτάσματα για να δουλεύουν απρόσκοπτα για καιρό. Μάλιστα, εγγυώνται την αυτόνομη λειτουργία της εγκατάστασης χωρίς βοήθεια από τον εξωτερικό κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ταμιευτήρες πόσιμου νερού αλλά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις (εξαερισμός, κλιματισμός κ.λπ.).

Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι δομές πάνω στην επιφάνεια της γης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και στρατώνα για εκατό οπλίτες, αν τα πράγματα γίνουν ακόμα πιο ζοφερά μετά την καταστροφή του κόσμου. Όλες αυτές οι δομές, οι αποθήκες καυσίμων, οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας κ.λπ., περιστοιχίζονται από ένα αδιαπέραστο τείχος που ολοκληρώνεται με συρματόπλεγμα. Μόλις οι πόρτες κλείσουν, ο μόνος τρόπος να μπαινοβγείς στην ιδιωτική έκταση είναι με ελικόπτερο.

vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 6

Το Vivos Europa One θα φιλοξενήσει μια εκτεταμένη συλλογή ζωολογικών ειδών, ένα αρχείο με τα κειμήλια και τους θησαυρούς της ανθρωπότητας, ένα μητρώο σύγχρονων ρεκόρ, ακόμα και μια τράπεζα DNA με το γονιδίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Καταφύγιο δισεκατομμυριούχων – Χρήσιμες πληροφορίες: Πώς περνάς τη συντέλεια σαν βασιλιάς

vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 7

Τα καταφύγια περιλαμβάνουν υποχρεωτικά πισίνα, γυμναστήριο, μπαρ, σκηνή ψυχαγωγίας, αίθουσα κινηματογράφου και τέτοια πράγματα. Η Vivos παρέχει σε κάθε ιδιωτικό ενδιαίτημα ρεύμα, ύδρευση και αποχέτευση, εξαερισμό και κλιματισμό, γραμμές επικοινωνίας, συστήματα ασφαλείας και ίντερνετ φυσικά. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι στην αρμοδιότητα της εταιρίας, τόσο ο εξοπλισμός όσο και η λειτουργία τους.

 

Εδώ μιλάμε για εστιατόρια, φούρνους, ζυθοποιίες, κελάρια, παρεκκλήσια και αίθουσες προσευχής, παιδότοπους, αίθουσες συνεδριάσεων, κομμωτήρια και ινστιτούτα ομορφιάς, σχολικές αίθουσες, διάφορες εκπαιδευτικές δομές, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό, κέντρο επικοινωνίας, δωμάτια υπολογιστών, εγκαταστάσεις ασφαλείας και κρατητήρια, θησαυροφυλάκια για τα τιμαλφή, δομές καθαρισμού του νερού, σταθμούς παραγωγής ενέργειας, μηχανουργεία, υδροπονικούς κήπους, πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο και τόσα μα τόσα ακόμα!

vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 8

Η Vivos θα παρέχει ακόμα όλες τις μεταφορές, τα θωρακισμένα οχήματα, τα ελικόπτερα, τους προστατευτικούς εξοπλισμούς, τη στελέχωση των δομών ασφαλείας και συντήρησης και ό,τι υπάρχει πάνω από το έδαφος, μεταξύ αυτών γεωργικός, κυνηγητικός και αλιευτικός εξοπλισμός, βάρκες, φουσκωτά κ.ά.

vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 9 vathyploytes oikogeneies ekleisan thesi sto katafygio ton disekatommyrioychon 10

Δείτε το βίντεο:

 

Τα πιο σημαντικά