Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει 200 εκατ. ευρώ για την Υγεία στην Ελλάδα

21 Μαρτίου, 2018 2:40 ΜΜ
More videos

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της Ελληνικής Πολιτείας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για την υλοποίηση δωρεάς με στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση της Υγείας.

Κατά την τελετή υπογραφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήρε την σημασία του έργου και την έμπρακτη ενίσχυση του συστήματος δημόσιας Υγείας από το ΙΣΝ.  «Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κοινωνικό και εθνικό συμβολισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλοι ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό γραφειοκρατικό πρόβλημα στην πορεία των έργων, χαρακτηρίζοντας  την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το Ίδρυμα έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. «Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του ΙΣΝ στο πλαίσιο του προγράμματος  «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».  Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος, το Μνημόνιο Συνεργασίας θα σημάνει την έναρξη υλοποίησης σημαντικών δωρεών στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας την άριστη υλοποίηση και λειτουργία των έργων.

Τα έργα θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη, την ανακατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής, καθώς και την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο της ίδιας δωρεάς, το ΙΣΝ προτίθεται να καλύψει το κόστος αγοράς 3 PET/CT προκειμένου να διατεθούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς και της αγοράς μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων (baby κυκλοτρόνια). Επιπλέον, το Ίδρυμα εξετάζει την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους ιατρούς, αναφορικά με την αντιμετώπιση του τραύματος, καθώς και προγραμμάτων καταγραφής, παρακολούθησης και παρέμβασης αναφορικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ, που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης, και αφορά στην προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ, συνολικού ύψους επιπλέον 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Υγείας ακολουθεί σειρά σημαντικών δωρεών οι οποίες έχουν λάβει χώρα σε βάθος χρόνου. Άλλες σημαντικές δράσεις στον τομέα της Υγείας είναι η δωρεά ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η δωρεά για την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στη χώρα, καθώς και η δωρεά για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό ξενώνων φιλοξενίας συγγενών ασθενών σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

[athina984]

Ακολουθήστε μας στο facebook: