Το φαντασμαγορικό καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησε! Σάμπα, γυμνασμένα κορμιά και πολλά χρώματα!

15 Φεβρουαρίου, 2015 12:15 ΠΜ
More videos

O βασιλιάς Μόμο παρέλαβε το Σάββατο τα κλειδιά της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο από τα χέρια του δημάρχου Εδουάρδο Πάες, που του ανέθεσε συμβολικά το καθήκον να κηρύξει την έναρξη του καρναβαλιού, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα ξέφρενο πάρτι διάρκειας 5 ημερών που θα κορυφωθεί με την παρέλαση των σχολών της σάμπα στο Σαμποδρόμιο.

«Δίνω τα κλειδιά της πόλης στο βασιλιά Μόμο. (…) Εκείνος τώρα θα αντιμετωπίσει τα μποτιλιαρίσματα (στους δρόμους της πόλης) και τα έργα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων (του 2016). Εγώ θα αναλάβω και πάλι καθήκοντά την επόμενη Τετάρτη» δήλωσε ο δήμαρχος χαριτολογώντας, φορώντας ένα λευκό καπέλο και ένα μπλουζάκι με την αφίσα που κυκλοφόρησε με αφορμή την επέτειο των 450 ετών της πόλης (την 1η Μαρτίου).

Ο ίδιος γονάτισε με ταπεινότητα μπροστά από το βασιλιά Μόμο, τον οποίο συνόδευαν οι 2 πριγκίπισσές του.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κηρύσσω την έναρξη του καρναβαλιού» είπε ο βασιλιάς Μόμο, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Ουίλσον Ντίας ντα Κόστα Νιέτο, 28 ετών, που εκλέχθηκε και πάλι βασιλιάς πέρυσι.

Ο βασιλιάς και οι δύο του πριγκίπισσες κατέφθασαν με μία μαύρη λιμουζίνα στους κήπους του ξενοδοχείου της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, στη συνοικία Μποταφόγκο (νότια).

Κραδαίνοντας το τεράστιο κλειδί της πόλης ο Μόμο άρχισε να χορεύει σάμπα σε φρενήρεις ρυθμούς μαζί με το δήμαρχο και τις πριγκίπισσες.

Οι αρχές του Ρίο αναμένουν τουλάχιστον 970.000 τουρίστες, από τη Βραζιλία και το εξωτερικό, ενώ 15.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των καρναβαλιστών.

via