Το Facebook θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα χρηστών

7 Αυγούστου, 2018 8:42 ΜΜ
More videos

Φέρεται να έχει ήδη κάνει επαφές με μεγάλες αμερικανικές τράπεζες

Επαφές με μεγάλες αμερικανικές τράπεζες είχε το Facebook με στόχο να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα των χρηστών του. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το Facebook ζήτησε ήδη από τις τράπεζες να του διαβιβάσουν τα δεδομένα των πελατών τους προκειμένου να αναπτύξει μία νέα υπηρεσία στο Messenger.

Συγκεκριμένα, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να είχε επαφές, πριν από αρκετούς μήνες, με την Chase της JPMorgan, τη Citi (Citigroup) και τη Wells Fargo. Η Chase, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός της, δεν έδωσε συνέχεια στις συζητήσεις. Επαφές υπήρξαν επίσης με την τράπεζα U.S Bancorp, όπως έγραψε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση.

Η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ήλπιζε να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με κάθε λογής οικονομικές συναλλαγές που έγιναν με τραπεζικές κάρτες και να μάθει το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών των πελατών.

Επιπλέον, ζητούσε πληροφορίες για τα εμπορικά καταστήματα με τα οποία είχαν συναλλαγές και πρότεινε, ως αντάλλαγμα, στις τράπεζες να προωθήσει στο Messenger, το οποίο έχει 1,3 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, ορισμένες από τις προσφορές τους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πως σκόπευε το Facebook να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που ζήτησε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, καμία πλευρά δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες με εξαίρεση την Chase, η εκπρόσωπος Τύπου της οποίας, Πατρίσια Γουέξλερ έστειλε τη δήλωση που έκανε στη Wall Street Journal. «Δεν διαβιβάζουμε τα δεδομένων των συναλλαγών των πελατών μας (…) και επομένως απορρίψαμε ορισμένες προτάσεις», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.