Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤο «ευχαριστώ» της μαμάς του 3χρονου Γιώργου -Έχασαν το άλλο τους παιδί...

Το «ευχαριστώ» της μαμάς του 3χρονου Γιώργου -Έχασαν το άλλο τους παιδί από το ίδιο σύνδρομο

Χθες μια τεράστια χαρά απλώθηκε στα πρόσωπα όλων μας στο άκουσμα της είδησης ότι βρέθηκε τελικά συμβατός δότης μυελού των οστών για να σώσει το μόλις 3 ετών Γιώργο που δίνει μάχη με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Ο μικρούλης νοσεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση αλλά και από ένα σπάνιο σύνδρομο, το αιμοφαγοκυτταρικό. Πρόκειται για ένα γονιδιακό σύνδρομο που ενεργοποιείται από μια απλή λοίμωξη του αναπνευστικού και αν δε γίνει άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών, πλήττει τα ζωτικά όργανα του παιδιού.

61e0171a5dbb5 1

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Τις πρώτες μέρες του 2022 το πανελλήνιο ενώθηκε σε μια γροθιά στο κάλεσμα της οικογένειας για να βρεθεί άμεσα συμβατος δότης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η μοίρα έχει παίξει το δικό της τραγικό παιχνίδι στην οικογένεια καθώς από το σύνδρομο που έχει ο μικρός Γιώργος, “έφυγε” το άλλο τους παιδί, ο μικρός Μιχάλης που ήταν μόλις 2 ετών.

61e0171b99523 1

ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Η Ελένη, η μητέρα του μικρού Γιώργου έκανε ένα μεγάλο αγώνα μαζί με τους γιατρούς, ώστε να βρεθεί συμβατός δότης, ο οποίος θα χαρίσει στον γιο της μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η μητέρα του αγοριού μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζηνα»: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και την στήριξη. Δεν περιμέναμε πραγματικά τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο» δήλωσε συγκινημένη.

ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο 3ΧΡΟΝΟΣ

Η Ελένη ευχαρίστησε τον δότη αλλά και την ομάδα γιατρών που παρακολουθεί τον γιο της, ενώ είπε πως το παιδί είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση αλλά ελπίζουν και προσεύχονται να πάνε όλα καλά, εφόσον βρέθηκε ο δότης.

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά