Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως!

19 Σεπτεμβρίου, 2015 6:19 ΠΜ
More videos

Στην πρόσφατη αξιολόγηση του αναγνωρισμένου καταλόγου κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS) το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πολυτεχνείων) στον κόσμο για την περίοδο 2015/16.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία “Engineering and Technology” το ΕΜΠ κατατάσσεται στην 67η θέση παγκοσμίως, υψηλότερα από κάθε άλλο αντίστοιχο ελληνικό Πανεπιστήμιο, και 17ο στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Στην αντίστοιχη περσινή κατάταξη το ΕΜΠ ήταν στην 76η θέση παγκοσμίως και στην 24η θέση στην Ευρώπη, δηλ. παρουσίασε βελτίωση παρά την δυσμενή συγκυρία που περνάει η χώρα μας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο κριτήριο “εκτίμηση από τους εργοδότες” το ΕΜΠ κατατάσσεται 27ο στον κόσμο και 7ο στην Ευρώπη

12

Η αξία για τη σημασία της κατάταξης αυτής του ΕΜΠ μπορεί να διαπιστωθεί από το γεγονός ότι στον σχετικό κατάλογο μετά το ΕΜΠ κατατάσσονται πολύ γνωστά Πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Ανάλογη βελτίωση σημειώθηκε και στην αξιολόγηση των Πανεπιστημίων χωρίς διάκριση αντικειμένου (στην οποία λαμβάνονται υπόψη και πρόσθετα κριτήρια που αξιολογούν καλύτερα τις υπόλοιπες επιστήμες), σύμφωνα με την οποία το ΕΜΠ κατατάσσεται πλέον στην 376η θέση έναντι της περσινής κατάταξης στις θέσεις 441-450.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: