Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
επικαιρότηταΤο επάγγελμα του μέλλοντος: Ο κλάδος που σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς...

Το επάγγελμα του μέλλοντος: Ο κλάδος που σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς θα εκτιναχθεί μετά την πανδημία

Τα κέρδη για όσους στραφούν επαγγελματικά στον τομέα του κλίματος, μπορούν να ξεπεράσουν εκείνα της Tesla και της Microsoft.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους πιο πλούσιους και έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο δεν σταματάει να προειδοποιεί για τις καταστροφές που θα έρθουν στο μέλλον. Έχει πολλάκις τονίσει ότι μπροστά σε όσα θα δούμε από την κλιματική αλλαγή αν συνεχίσουμε έτσι, ο κορωνοϊός θα μοιάζει πούπουλο. Άλλωστε είχε προβλέψει την πανδημία. Όμως η κλιματική κρίση εκτός από τα καταστροφικά που φέρνει, μπορεί να γίνει για κάποιος χρυσό εισιτήριο για επενδύσεις και κέρδη. Το επάγγελμα του μέλλοντος

Ο Αμερικανός μεγιστάνας στα πλαίσια διαδικτυακού συνεδρίου για τις εξελίξεις στην περιβαλλοντική τεχνολογία από την SOSV, επισήμανε ότι στο μέλλον, τα κέρδη για όσους στραφούν επαγγελματικά στον τομέα του κλίματος, μπορούν να ξεπεράσουν εκείνα της Tesla και της Microsoft.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα Μπιλ Γκέιτς η κλιματική τεχνολογία, ένας όρος που περιλαμβάνει τα πάντα, από ηλεκτρικά οχήματα μέχρι καινοτομία μπαταριών δεν είναι μόνο το κλειδί για τη διάσωση της Γης και της ανθρωπότητας, αλλά και μια ευκαιρία για επενδύσεις, η οποία προφανώς δεν είναι για όλους. Λίγοι είναι οι ικανοί που έχουν τις δυνατότητες και το κεφάλαιο.

«Θα υπάρξουν οκτώ Teslas, δέκα Teslas»

Οι start ups που θα στρέψουν το βλέμμα τους στο συγκεκριμένο χώρο θα πάρουν ένα μεγάλο ρίσκο. Ένα ρίσκο που στο τέλος της ημέρας όμως μπορεί να τους αποφέρει δισεκατομμύρια που ούτε πήγαινε το μυαλό τους: «Θα υπάρξουν οκτώ Teslas, δέκα Teslas… Θα υπάρχουν εταιρείες τύπου Microsoft, Google, Amazon που θα βγουν από αυτόν τον χώρο», ισχυρίστηκε ο Γκέιτς, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Tesla που εκτόξευσε την αξία της κατά 2000% τα πρώτα 16 χρόνια της λειτουργίας της έχανε χρήματα πριν αποφέρει τεράστια κέρδη και γίνει το όνειρο κάθε άνδρα να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο Tesla.

Ο ίδιος ο Γκέιτς έχει ξοδέψει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε νεοφυείς επιχειρήσεις σχετικές με το κλίμα. Οι start ups του για τις EV μπαταρίες και την κατασκευή αεροπλάνων υδρογόνου έχουν ήδη αξία πολλών δισεκατομμυρίων. Ειδικά η τελευταία είναι το μεγάλο, προσωπικό του στοίχημα. Οι ρύποι που παράγουν σήμερα τα αεροπλάνα κατά τις καθημερινές τους πτήσεις σε όλο τον κόσμο ισοδυναμούν με το 3% της συνολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης του πλανήτη με διοξείδιο του άνθρακα. Ως εκ τούτου, ο Γκέιτς πιστεύει ότι η αντικατάσταση των συμβατικών καυσίμων με υδρογόνο θα φέρει μια αληθινή επανάσταση στις αεροπορικές μετακινήσεις και μεγάλο κέρδος στους επενδυτές της. Το επάγγελμα του μέλλοντος

Η μετάβαση στη νέα εποχή απαιτεί τεχνικές προσαρμογές στα νέου τύπου αεροσκάφη

Οι ρύποι που εκλύονται από την καύση του υδρογόνου είναι μηδενικοί, ενώ η απαιτούμενη τεχνολογία για την αντικατάσταση των συμβατικών κινητήρων εσωτερικής καύσης πλέον υπάρχει. Η μετάβαση στη νέα εποχή απαιτεί τεχνικές προσαρμογές στα νέου τύπου αεροσκάφη. Για να επιτευχθεί το ίδιο μέγεθος ενέργειας, απαιτούνται δεξαμενές τετραπλάσιας χωρητικότητας για το υδρογόνο από ό,τι για την κηροζίνη, δηλαδή το σημερινό αεροπορικό καύσιμο.

Καταλήγοντας ο ισχυρός Αμερικανός μεγιστάνας ανέφερε ότι κάποιος που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ή που περιμένει βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, θα πρέπει να στραφεί σε άλλο τομέα. Όποιος όμως έχει την υπομονή και την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει μια ιδέα για την τεχνολογία του κλίματος στην πρώτη της φάση, μπορεί να ελπίζει σε κέρδη που ούτε στο πιο τρελό του όνειρο φανταζόταν και να ζήσει την καλύτερη ζωή που θα μπορούσε.

Τα πιο σημαντικά