Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
διεθνήΤο δράμα της Ουκρανίας - Με δάκρυα στα μάτια πολίτες με τα...

Το δράμα της Ουκρανίας – Με δάκρυα στα μάτια πολίτες με τα παιδιά τους εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Δραματικές είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Φοβισμένοι πολίτες όλων των ηλικιών σπεύδουν προς τα διάφορα καταφύγια για να προφυλαχθούν. Πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν και στο Μετρό για να βρουν καταφύγιο.

Χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους δρόμους, καθώς έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη. Παρόλο που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, σε πολλές πόλεις της χώρας επικρατεί πανικός και στο Κίεβο οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι είναι μποτιλιαρισμένοι από οχήματα που εγκαταλείπουν την πόλη.

Φεύγω διότι ξεκίνησε πόλεμος, ο Πούτιν μας επιτέθηκε“, δήλωσε η Οξάνα, η οποία οδηγεί ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν κολλήσει στην κίνηση έχοντας την τρίχρονη κόρη της στο πίσω κάθισμα. “Φοβόμαστε τους βομβαρδισμούς”, πρόσθεσε.

Η ίδια εξήγησε ότι στόχος της είναι απλώς να φύγει από το Κίεβο, μετά θα αποφασίσει πού θα πάει. “Πείτε τους (σ. σ. στη Ρωσία): ‘Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Είναι πολύ τρομοκρατικό’”.

Η ανησυχία των κατοίκων του Κιέβου, καθώς σήμερα το πρωί είδαν να πετούν στον ουρανό από πάνω τους πολεμικά αεροσκάφη και άκουγαν εκρήξεις, αλλά και σειρήνες.

Σπαρακτικές είναι οι εικόνες πολιτών τη Ουκρανίας και μικρών παιδιών, που με δάκρυα στα μάτια εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να προφυλαχθούν από τα ρωσικά πυρά.

Εικόνες πολιτών που εγκαταλείπουν την Ουκρανία:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ουκρανία ρωσία

Πηγή φωτογραφιών: Reuters, thetoc

Τα πιο σημαντικά