Το διπλό γκράφιτι του αδικοχαμένου 15χρονου Βασίλη κοσμεί το Ειδ. Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

30 Απριλίου, 2022 11:17 ΜΜ
More videos

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου εδώ και λίγες μέρες απέκτησε δύο νέα γκράφιτι – προσωπογραφίες αφιερωμένα στον αδικοχαμένο 15χρονο Βασίλη Πλουμή, μαθητή του σχολείου, που το νήμα της ζωής του κόπηκε πέρσι τον Ιούλιο, όταν έπεσε, από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στην Πλώσταινα Μεσολογγίου.

Ο 15χρονος “χάρισε ζωή” με τον θάνατό του καθώς η μητέρα του έδωσε την έγκριση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων, δίνοντας δώρα ζωής σε πέντε συνολικά άτομα. Θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς. Το ήπαρ και οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι νεφροί σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Οι καθηγητές και οι συμμαθητές του τον αγαπούσαν ιδιαιτέρως και πλέον ο αγαπημένος μαθητής έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη νέα πτέρυγα που δημιουργείται στο σχολείο με δωρεά της οικογένειας του.

Ο Βασίλης έχει τη δική του θέση στο σχολείο

Ο καλλιτέχνης mural artist Στάθης Τσαβαλιάς, γνωστός και ως Insane 51 ανέλαβε να υλοποιήσει την τοιχογραφία και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και άκρως καλαίσθητο.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, Αθανάσιος Πατρόπουλος γράφει σχετικά:

Είναι ιδιαίτερη τιμή για το μαθητή μας , πρωτίστως, για το σχολείο μας αλλά και για όλη την πόλη μας που ένα τέτοιο έργο φιλοτεχνήθηκε και θα μείνει στο Μεσολόγγι. Ένα έργο –σύμβολο & ύμνος στη ζωή, την αγάπη και τη δοτικότητα..

Γιατί αυτό ήταν ο Βασίλης μας, ένα παιδί με ήθος, ευγένεια ψυχής και ηρεμία, που δώρισε απλόχερα ζωή ακόμα κι όταν ‘έφευγε’. Η απώλειά του είναι πολύ δυνατή για το σχολείο μας.

Τώρα ο Βασίλης είναι ξανά μαζί μας, με τους συμμαθητές του, τους καθηγητές του, στο προαύλιο, στην τάξη, στις εκδηλώσεις μας στις ομάδες μας, παντού… είναι τόσο ζωντανό το έργο που νιώθουμε ότι μιλάμε με το Βασίλη πια.

Το έργο κοσμεί την περιμετρική, φωτίζεται το βράδυ και μπορεί κάθε περαστικός να απολαμβάνει την τέχνη του mural artist, Στάθη Τσαβαλιά, αλλά, κυρίως, το μήνυμα που πέρασε και περνάει ο Βασίλης μας στην κοινωνία.”