Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
αυτοκίνητοTo χρώμα του αυτοκινήτου δείχνει το χαρακτήρα!

To χρώμα του αυτοκινήτου δείχνει το χαρακτήρα!

Όσοι επιλέγουν μπεζ ή παστέλ χρώματα αυτοκινήτων είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Οι πιο ευτυχισμένοι οδηγοί έχουν αυτοκίνητο με χρώμα μπλε μεταλλικό.

Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα αυτοκίνητα είναι μαύρα, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί.
Οι ιδιοκτήτες λευκών οχημάτων είναι απόμακροι και …υπερόπτες.

Το ασημί χρώμα αυτοκινήτου αποπνέει κύρος, έχει σχέση με το φεγγάρι, είναι ρευστό, και όσοι οδηγούν οχήματα με αυτό το χρώμα είναι συναισθηματικοί, ευαίσθητοι και μυστηριώδεις.

car-color-horoscope

Σε ότι αφορά το κόκκινο χρώμα, πολλοί το έχουν συνδέσει με σπορ μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα οι Ferrari και οι Alfa Romeo. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι ένα χρώμα που ταιριάζει… γάντι σε εκκεντρικά αυτοκίνητα, όπως ήταν το Citroen 2CV, το VW Beetle κ.ά.

Όπως προαναφέραμε, το μπλε είναι το αγαπημένο χρώμα τον Άγγλων, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση το γκρι, στις διάφορες αποχρώσεις του.

Το (βαρετό, είναι αλήθεια) μπεζ, που ήταν δημοφιλές χρώμα για τα αυτοκίνητα στην 10ετία του 1970, φαίνεται να έχει τεθεί οριστικά στο περιθώριο, αφού λιγότεροι από 1 στους 100 καταναλωτές δήλωσαν πως θα αγόραζαν αυτοκίνητο με αυτό το χρώμα.

Οι ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 24 χρονών, έχουν διπλάσιες πιθανότητες από ότι οι καταναλωτές των υπολοίπων ηλικιών, να αγοράσουν λευκό αυτοκίνητο.

aftokin

Η έκθεση της Λέσχη Αυτοκινήτου επισημαίνει: «Όσο μεγαλύτερη είναι η κοινωνική θέση τόσο πιθανότερο είναι ο οδηγός να αγοράσει ένα ασημένιο αυτοκίνητο, ενώ από την άλλη το μπλε είναι το δημοφιλέστερο στην κατώτερη και μεσαία τάξη». Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η πρώτη επιλογή των οδηγών σε ότι αφορά το χρώμα του αυτοκινήτου ήταν μπλε (21%),

κολουθούμενο από ασήμι (19%), και το μαύρο (18%). Το κόκκινο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 14% και μια θέση πίσω βρίσκεται το λευκό με 8%.Για τους οδηγούς ηλικίας 18 έως 24 ετών, κορυφαίες επιλογές είναι το μαύρο (29%), το μπλε (17%), και το λευκό (15%). Για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω κορυφαίες επιλογές είναι το ασημί (24%), το μπλε (20%), και το κόκκινο (15%).

Οι αγοραστές λαμβάνουν πολύ υπόψη κατά την επιλογή ενός χρώματος την ευκολία μεταπώλησης, την ευκολία στον καθαρισμό, την ασφάλεια και την ψυχική τους κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα. Και μια ασυνήθιστη τάση: Οι οδηγοί ηλικίας άνω των 65 ετών είχαν διπλάσιες πιθανότητες να επιλέξουν μπεζ χρώματος αυτοκίνητα.

πηγή: news247.gr

Τα πιο σημαντικά