Το χειροκρότημα στους Ρουμάνους πυροσβέστες που φεύγουν από την Εύβοια

15 Αυγούστου, 2021 8:39 ΜΜ
More videos

Αποχώρησαν από την Εύβοια οι Ρουμάνοι πυροσβέστες, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και έφτασαν στη χώρα μας για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η βοήθεια από τη Ρουμανία αποτελούνταν από 112 πυροσβέστες και 23 πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα την ιστοσελίδα eviathema.gr, έπειτα από 7 ημέρες παραμονής στη Βόρεια Εύβοια και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στα σημεία που ξέσπασαν οι φωτιές, οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες αποχώρησαν από το Προκόπι, όπου είχαν στήσει όλες αυτές τις ημέρες το κέντρο επιχειρήσεων τους.

Αναγνώστης του enikos.gr εντόπισε τους Ρουμάνους πυροσβέστες στον Αγιόκαμπο Εύβοιας, όπου ο κόσμος τους χειροκροτούσε και τους ευχαριστούσε.

Όπως δήλωσε στο eviathema.gr ο Captain της GFFF-V-RO Catalin Samsodan: “Είχαμε και θέλουμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες. Κάποιες φορές δεν χρειαζόταν καν να μιλάμε, υπήρχε συνεννόηση με το κοίταγμα των ματιών, πραγματοποιώντας έτσι μια άψογη συνεργασία. Υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα, τα δικά μας οχήματα δεν δέχονται θαλασσινό νερό, κάτι που τα ελληνικά το κάνουν. “Εμείς οι Ρουμάνοι, αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Πονέσαμε όταν ακούσαμε τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και θέλαμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο”, συμπλήρωσε.

Πηγή: enikos.gr