Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
αυτοκίνητοΤο ασταμάτητο Marauder είναι το απόλυτο off-road «τέρας»

Το ασταμάτητο Marauder είναι το απόλυτο off-road «τέρας»

Το ισχυρότερο όχημα που δεν καταλαβαίνει ούτε από τοίχους αλλά ούτε και από νάρκες

Δεν φαίνεται να αστειεύεται στο θέμα του στρατιωτικού εξοπλισμού η Νότια Αφρική. Απόδειξη, το θωρακισμένο Marauder, που κατασκευάστηκε από το Paramount Group στο Γιοχάνεσμπουργκ, το οποίο δεν καταλαβαίνει ούτε από τοίχους αλλά ούτε και από νάρκες.

Το Marauder μπορεί να μεταφέρει δέκα άτομα και έχει ειδικά κανόνια καθώς και εκτοξευτήρες πυραύλων. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας εξακύλινδρος diesel turbo κινητήρας που του παρέχει τελική ταχύτητα έως 120 χλμ/ώρα.

Το βάρος του φτάνει ακόμα και τους 20 τόνους, όταν είναι πλήρως εξοπλισμένο και με προστατευτικό περίβλημα, ενώ κάθε κομμάτι του οχήματος είναι κατασκευασμένο για να αντέχει και στις πιο σκληρές συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και τα παράθυρα του έχουν πάχος 8.9 εκατοστά. Επιπλέον, τα μεγάλα παράθυρα παρέχουν στο όχημα εξαιρετική ορατότητα, ενώ το Marauder διαθέτει το προστατευμένο πακέτο κινητήρα diesel στο μπροστινό μέρος, αφήνοντας τον υπόλοιπο χώρο του οχήματος ελεύθερο για το πλήρωμα και τους στρατιώτες.

Το 2011, ο Richard Hammond του «Top Gear» οδήγησε την… πολιτική έκδοση του μάχιμου Marauder, το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φόρα από το Paramount Group το 2008. Σύμφωνα με το Business Insider, σήμερα το Marauder χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, της Νοτίου Αφρικής, της Ιορδανίας και του Κονγκό.

mar4mar6mar7 mar2 mar1 truck3truck4truck5truck6truck7truck1truck2 mar3 mar5

Τα πιο σημαντικά