Το «αλητάκι» που νίκησε φτώχεια, καρκίνο και… ψύλλους ηγείται εταιρείας αξίας 21 δισ. δολ.

12 Νοεμβρίου, 2014 11:38 ΠΜ
More videos

«Εξακολουθώ να είμαι ο ίδιος άνθρωπος με τότε στο Λονγκ Αϊλαντ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτό που με κινητοποιεί είναι η προσπάθεια να παραμείνω ταπεινός», λέει ο ceo της SAP

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Bill McDermott ως διευθύνοντα σύμβουλο της SAP και εκπρόσωπο του περιβόητου 1%, καθώς το 2013 αύξησε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς κατά 9,6 εκατ. δολάρια.

Το ξεκίνημά του όμως δεν ήταν σπαρμένο με ροδοπέταλα. Γεννήθηκε σε μια οικογένεια της λεγόμενης εργατικής τάξης στο Λονγκ Αϊλαντ, γεμάτη αγάπη, εμπόδια και στενοχώριες.

Την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία της ζωής του, ο McDermott την αποτύπωσε σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Το Ονειρο των Νικητών» («Winners Dream»). Το βιβλίο έχει πινελιές αυτοβιογραφικές, αλλά και επιχειρηματικής στρατηγικής.

Ο συγγραφέας του ελπίζει ότι όχι μόνο θα εμπνεύσει σκληρά εργαζόμενους νέους, αλλά θα τους δείξει πώς να κάνουν το ίδιο.

«Εξακολουθώ να είμαι ο ίδιος άνθρωπος με τότε στο Λονγκ Αϊλαντ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτό που με κινητοποιεί είναι η προσπάθεια να παραμείνω ταπεινός», λέει.
Τα κυριότερα ορόσημα στη ζωή του, όπως περιγράφονται στο βιβλίο, είναι τα εξής:

* Είναι ο εγγονός του αστέρα του μπάσκετ, Bobby McDermott (που στην εποχή του πληρωνόταν γύρω στα… 4 δολάρια για τον κάθε αγώνα), ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στα 49 του χρόνια. Ο Bill McDermont δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει.

* Μεγάλωσε σε ένα σπίτι – ερείπιο, όπου τα πατώματα πλημμύριζαν κάθε φορά που έβρεχε. Ωστόσο, οι γονείς του ζούσαν εκεί αγαπημένοι μέχρι τη μέρα που το σπίτι κάηκε εκ θεμελίων όταν ο McDermott ήταν παιδί.

* Μεγάλη τραγωδία για την οικογένειά του ήταν ο θάνατος του μικρού 5χρονου αδελφού του όταν ο ίδιος ήταν 7 ετών.

* Μια φορά που συμμετείχε σε καβγά στο δρόμο όταν ήταν 11 ετών, έμπηξε ένα μολύβι στο μάγουλο ενός αγοριού.

* Επίσης στα 11 δούλευε ως διανομέας εφημερίδων και αποφάσισε να… επεκτείνει την επιχείρηση μοιράζοντας επίσης κουλουράκια, ευχετήριες κάρτες κλπ.

* Στα 16 του τόλμησε να αγοράσει το ντελικατέσεν της γειτονιάς του αφού κατάφερε να δανειστεί ολόκληρο το ποσό που του ζητούσε ο ιδιοκτήτης. Επεισε τον ιδιοκτήτη και τους προμηθευτές να μοιράζονται τα έσοδα. Το μαγαζί αυτό τον βοήθησε να μπει στο κολέγιο.

* Στη συνέχεια έπεισε τον μάνατζερ της Xerox να τον προσλάβει ως πωλητή μέσα σε μια μέρα.

* Πήρε προαγωγή, του έκοψαν μισθό, ενώ η οικογένειά του μετακόμισε στη χειρότερη περιοχή, το Πουέρτο Ρίκο, μια περιοχή τόσο επικίνδυνη και υποβαθμισμένη που ο McDermont κατέληξε μια μέρα στην εντατική από τσιμπήματα… ψύλλων. Ο ίδιος, αργότερα, βοήθησε την ίδια περιοχή να αναβαθμιστεί εκπληκτικά.

* Η μοίρα του επιφύλαξε να χρειαστεί να στηρίξει τη σύζυγό του, η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος, λίγο αργότερα, θα του στερούσε τη μητέρα του.

* Μέσα από όλες αυτές τις εμπειρίες, η ουσία για τον McDermott είναι η σκληρή δουλειά και το να φέρεσαι στους ανθρώπους της ζωής σου με αγάπη και σεβασμό. Να έχεις επίσης μια θετική στάση για τη ζωή ο,τιδήποτε κι αν σου επιφυλάσσει.

protothema.gr