Το άγνωστο προϊόν που παράγει η Volkswagen

15 Μαΐου, 2018 5:05 ΜΜ
More videos

H Volkswagen είναι μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο έχοντας υπό τη σκέπη της και άλλα σημαντικά brand names της παγκόσμιας αυτοκίνησης όπως η Audi, η Bentley, η Lamborghini, η Bugatti, η Skoda, η SEAT και άλλες.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι η εταιρεία από το Βόλφσμπουργκ δεν παράγει μόνο οχήματα, αλλά δραστηριοποιείται και σε έναν άλλο χώρο που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη βασική της ενασχόληση.

Ένα από τα αγαπημένα εδέσματα των Γερμανών είναι τα λουκάνικα και ναι είναι αυτό που φαντάζεστε. Η Volkswagen παράγει εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες δικά της λουκάνικα τα οποία είναι γνωστά ως «Currywurst».

Τα γλυκά και πικάντικα λουκάνικα έχουν ως βασικό συστατικό το χοιρινό και τυγχάνουν ευρείας αποδοχής, ιδιαίτερα στα γήπεδα τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αγώνων. Συνοδεύονται από την δική τους καυτερή κέτσαπ με κάρυ, ενώ για τους πιο τολμηρούς υπάρχει και η πιο καυτερή έκδοση που αποκαλείται «Heaven and Hell» (σ.σ. παράδεισος και κόλαση).

«Τα λουκάνικά μας περιέχουν μόλις 20% λίπος, τη στιγμή που η περιεκτικότητα στις περισσότερες περιπτώσεις είθισται να είναι 35%», αναφέρει ο επικεφαλής χασάπης της εταιρείας, Φράνκο Λο Πρέστι που φτιάχνει λουκάνικα για την Volkswagen από το 1979. Υπάρχουν βέβαια και εκδοχές χωρίς κρέας που απευθύνονται σε χορτοφάγους.

Η εταιρεία ξεκίνησε να παράγει λουκάνικα το 1973, με σκοπό να ταΐζει αποκλειστικά τους υπαλλήλους της. Σήμερα, 45 χρόνια μετά, η ετήσια παραγωγή αγγίζει ή και ξεπερνά κατά περιπτώσεις τα 7 εκατομμύρια λουκάνικα -6,8 εκ. τεμάχια παρήχθησαν το 2017-, τα οποία εξάγονται σε τουλάχιστον 11 χώρες.

Στη Γερμανία μπορεί κανείς να βρει σε παντοπωλεία, ενώ σε κατά τόπους αντιπροσωπείες τα δίνουν ως δώρο σε πελάτες σε πακέτο που περιλαμβάνει πέντε συσκευασίες. Μάλιστα, τα περίφημα λουκάνικα της Volkswagen έχουν αποκτήσει και το δικό τους ειδικό αριθμό όπως τα διάφορα ανταλλακτικά, ενώ στη συσκευασία τους αναφέρονται ως «Original Volkswagen Part» δηλαδή «αυθεντικό εξάρτημα της Volkswagen».

Δείτε το βίντεο