Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
διάφοραΈδωσαν 48 ώρες ζωής σε αυτή τη 14χρονη κοπέλα. 7 χρόνια μετά...

Έδωσαν 48 ώρες ζωής σε αυτή τη 14χρονη κοπέλα. 7 χρόνια μετά έρχεται να τους διαψεύσει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την έννοια των διατροφικών διαταραχών. Η ανορεξία είναι μια ψυχική διαταραχή, που προκαλεί τον οργανισμό να λιμοκτονήσει από την πείνα, ενώ η βουλιμία περιλαμβάνει την υπερβολική κατανάλωση φαγητού, ακολουθούμενη από πρόκληση εμετού και άλλες ψυχολογικές αντιδράσεις. Παρόλο που τα βασικά είναι γνωστά, ο κόσμος των διατροφικών διαταραχών είναι πολύ περίπλοκος και λεπτός και όσοι πάσχουν από αυτές τις ασθένειες αντιδρούν με διαφορετικούς τρόπους.

Η παρακάτω ιστορία έχει να κάνει με ένα νεαρό κορίτσι, την Gemma Walker, η οποία γνώρισε από κοντά τον κόσμο των διατροφικών διαταραχών και μπόρεσε να τις ξεπεράσει. Σίγουρα, δεν πρόκειται για μια χαρούμενη ιστορία, αλλά στο τέλος αναδεικνύεται η δύναμη της θέλησης για ζωή. Δείτε τον αγώνα που έδωσε η Gemma παρακάτω:

Οι νέοι άνθρωποι, που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, είναι σαν να ζουν μια διπλή ζωή.

Από την μια παρουσιάζονται στον κόσμο ως χαρούμενοι και φυσιολογικοί άνθρωποι και από την άλλη κάτι τελείως διαφορετικό συμβαίνει στο εσωτερικό τους.

1

Η Gemma Walker είναι μια νεαρή γυναίκα που ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό το παράδοξο.

Στην νεαρή ηλικία των 14 ετών, διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία και βουλιμία. Στην περίπτωση της Gemma αυτή η κατάσταση άρχισε να γίνεται απειλητική για την ζωή της.

2

Στην χειρότερη κατάστασή της έφτασε να ζυγίζει μόλις 28 κιλά.

Οι γιατροί είχαν πει τότε στους γονείς της, ότι η κόρη τους έχει μόλις 48 ώρες ζωής, αν δεν λάμβανε άμεσε ιατρική περίθαλψη.

3

Για την οικογένειά της ήταν σαν να βίωναν τον χειρότερο εφιάλτη τους.

Ο πατέρας της έπρεπε να την ελέγχει κάθε πρωί, για να δει αν αναπνέει. Κάτι που δεν πρέπει να ζήσει ποτέ κανένας γονιός.

4

Είχαν προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

Κατά την διάρκεια των 7 χρόνων της θεραπείας της, η Gemma εισήχθη στο νοσοκομείο 3 φορές.

5

Το θέμα δεν πια μόνο η απώλεια των κιλών.

Ο αυστηρός περιορισμός και η υπερφαγία είναι επικίνδυνα για το σώμα. Η Gemma κατά καιρούς εμφάνιζε το “Σύνδρομο εκ νέου σίτισης”, το οποίο περιλαμβάνει την κατανάλωση πολύ μεγάλων ποσοτήτων φαγητού σε ένα μόνο γεύμα.

6

Η κατάσταση της δεν ήταν σταθερή.

Σε μόλις 20 λεπτά, η Gemma μπορούσε να καταναλώσει μέχρι και 6.000 θερμίδες, γεγονός που της προκαλούσε λιποθυμίες και παραισθήσεις. Στην συνέχεια, περιόριζε τόσο πολύ τον εαυτό της και έχανε επικίνδυνες ποσότητες βάρους.

7

Πολλές φορές ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορούσε να τον αντέξει.

Γι’ αυτό άρχισε να τραυματίζει τα χέρια της, που είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο.

8

Τελικά, όμως, κατάφερε να αναρρώσει.

Και ξέρει, ότι αυτό το χρωστάει στους γονείς της.

9

 

Τώρα, στα 22 της διευθύνει μια πετυχημένη επιχείρηση.

Επίσης, έχει αφιερώσει την ζωή της στο να αποτελέσει έμπνευση για άλλα κορίτσια που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

10

Τελικά, οι ουλές της θεραπεύτηκαν.

Και σωματικά και ψυχολογικά, η Gemma μπόρεσε να προχωρήσει μπροστά.

11

Ο συνδυασμός αυτών των εικόνων είναι αρκετά σοκαριστικός.

Ωστόσο, η δύναμη και η εξέλιξή της είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

 

12

Η Gemma μοιράστηκε την ιστορία της με τον κόσμο για να βοηθήσει και άλλα κορίτσια που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

“Υπέφερα από νευρική ανορεξία και κατάθλιψη τα τελευταία 5 χρόνια. Όταν ήμουν 14 ετών ήμουν πολύ καλή δρομέας και κολυμβήτρια, αλλά ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένη με το σώμα μου, σε σύγκριση με τα άλλα κορίτσια, που προπονούμασταν μαζί.”

13

Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για αυτή την νεαρή κοπέλα.

“Αυτά σε συνδυασμό με τον εκφοβισμό που δεχόμουν στο σχολείο, μια ψυχικά άρρωστη αδερφή και ένα πιεστικό μπαμπά ήταν που με οδήγησαν πιθανότατα στο να ξεκινήσω δίαιτα.”

14

Όπως τα περισσότερα κορίτσια που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, ξεκίνησε περιορίζοντας το φαγητό.

“Στην αρχή έκοψα όλα τα γρήγορα φαγητά και συνέχισα μειώνοντας το φαγητό μου μέχρι που δεν έμεινε τίποτα. Το βάρος μου μειωνόταν για μήνες και ήταν μεγάλη η αίσθηση της ικανοποίησης, όταν οι άλλοι μου έλεγαν πόσο όμορφη έδειχνα τώρα που ήμουν πιο αδύνατη. Οπότε, ήθελα να γίνομαι όλο και πιο αδύνατη.”

15

Κατά τις πιο δύσκολες ώρες της, έγραψε τα πιο ειλικρινή και συγκινητικά λόγια για την εμπειρία της αυτή.

“Ποτέ δεν έχω αγαπήσει τον εαυτό μου ή δεν έχω αγαπηθεί. Είμαι αδιάφορη και μουδιασμένη εδώ και πέντε χρόνια. Αλλά είμαι έτοιμη να αλλάξω, έχω βαρεθεί την ζωή μου. Θέλω να βιώσω την ευτυχία, να νιώσω άνετα και ίσως να αγαπήσω και τον εαυτό μου, θέλω να έχω ενέργεια, θέλω να μάθω να τρώω χωρίς να το σκέφτομαι, αλλά πάνω από όλα θέλω να σταματήσω να υπάρχω μετά βίας και να ξεκινήσω να ζω.”

16

Το να μείνει αφοσιωμένη στην υγεία της ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έπρεπε να κάνει.

“Αποφάσισα να βάλω ως πρόκληση στον εαυτό μου να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου. Ωστόσο, αυτή την στιγμή, δεν το κάνω για μένα, γιατί δυστυχώς είμαι σε ένα στάδιο που δεν με ενδιαφέρει αν θα υπάρχω αύριο ή όχι. Το κάνω για κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά πολύ σύντομα θα το κάνω για μένα.”

17

Τώρα, η Gemma είναι πλήρως αφοσιωμένη στην ανάρρωσή της.

Είναι προφανές, ότι φαίνεται πολύ πιο χαρούμενη και υγιής σε σχέση με τις προηγούμενες φωτογραφίες της. Αυτή η νεαρή γυναίκα πήρε πίσω στα χέρια της τον έλεγχο της ζωής της.

18

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Εκτός, από το θεραπεύσει τις διατροφικές διαταραχές της, η Gemma πρέπει να βρει τρόπο να θεραπεύσει και τις ουλές της.

19

Κάτι μας λέει, ότι θα τα καταφέρει.

Η ιστορία της Gemma μας δείχνει, ότι οι άνθρωποι είμαστε δυνατοί και μπορούμε να ξεπεράσουμε οτιδήποτε βρεθεί στον δρόμο μας.

20

 

Τα πιο σημαντικά