Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΤην πολιτική ευθύνη για την εισβολή στο Πεντάγωνο ανέλαβε ο Καμμένος

Την πολιτική ευθύνη για την εισβολή στο Πεντάγωνο ανέλαβε ο Καμμένος

Την πολιτική ευθύνη για την πρόσφατη εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο ανέλαβε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «είναι πολύ σοβαρό θέμα η εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» και επεσήμανε: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη».

Οπως είπε ο Π. Καμμένος, θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί η εισβολή, με βάση τον κανονισμό εισόδου στο υπουργείο. «Αυτό το φαινόμενο να εισβάλουν ομάδες σε δημόσιους χώρους είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο» τόνισε.

«Κατάσκοπος» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά Καμμένου ότι «κάποιος ήταν ειδοποιημένος στον τρίτο όροφο του υπουργείο και από την πρώτη στιγμή έπαιρνε βίντεο και φωτογραφίες».

«Το περίεργο της ιστορίας ήταν βέβαια ότι κάποιος ήταν ειδοποιημένος στον τρίτο όροφο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Αρχηγείο πάνω, για την είσοδο του Ρουβίκωνα και έπαιρνε βίντεο και φωτογραφίες. Κάποιοι που ήταν μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ήξεραν, λοιπόν, και κάποιοι περίμεναν να πάρουν τη φωτογραφία και το βίντεο. Το τι έχει γίνει θα το βρούμε και βεβαίως θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην ξαναγίνει» τόνισε.

«Δεν θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα»

Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, αναφερόμενος στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη νωρίτερα από το βήμα της Βουλής για τα σκάνδαλα στην συμφωνία πώλησης όπλων με τους Σαουδάραβες.

«Περιμένω να έλθουν την Πέμπτη στην Βουλή με στοιχεία όσοι βγάζουν πολιτικό μεροκάματο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Να πετάνε την μπάλα στη εξέδρα και εγώ να γίνω το εξιλαστήριο θύμα, να το ξεχάσουν». Τους κάλεσε μάλιστα να ζητήσουν συγγνώμη για τον “βρώμικο πόλεμο” – όπως είπε – που έχουν εξαπολύσει εναντίον του.

«Είμαι σε αυτήν την αίθουσα 26 χρόνια, 11 φορές εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, η πλάτη μου αντέχει χτυπήματα, αντέχω μέχρι να τους τσακίσω» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να μετατρέψει την ΝΔ σε βραχίονα μιας εκδοτικής συμμορίας, είπε στην παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος».

Αναρωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης και η «εκδοτική συμμορία» είναι τόσο δεμένοι ώστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις στη Βουλή».

«Δεν υπάρχει σκάνδαλο Καμμένου αλλά Διακρατική Συμφωνία που δεν έχει υλοποιηθεί»

«Το δικό μου σπίτι είναι καθαρό, δεν έχει διεύθυνση off shore εταιρειών, ούτε κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν», είπε ο κ. Καμμένος, καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη “να μαζευτεί” και να προσέλθει στην Βουλή την Πέμπτη και να ρωτήσει ότι θέλει και να πάρει τις απαντήσεις με στοιχεία και “όχι να κρύβεται πίσω από 7 εφημερίδες και δύο ραδιόφωνα” που “έκαναν πρώτη είδηση μια διακρατική συμφωνία που δεν έχει γίνει, δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, ενώ αν δεν γίνει θα είναι εις βάρος του ελληνικού δημοσίου”. Πρόσθεσε δε ότι «δεν υπάρχει σκάνδαλο Καμμένου αλλά Διακρατική Συμφωνία που δεν έχει υλοποιηθεί»

[iefimerida]Τα πιο σημαντικά