Την έλεγαν ηλίθια και ότι απλά έχει ωραίο κορμί. Σήμερα είναι η πιο πλούσια αυτοδημιούργητη γυναίκα στην Αμερική!

17 Ιουνίου, 20153:09 ΠΜ
More videos

«Πολλές φορές ένιωσα ηλίθια. Οταν έλεγα στους ανθρώπους τι ήθελα να κάνω, με κοιτούσαν & σκέφτονταν: Ηλίθια, πώς θα τα καταφέρεις;» είπε η Τζέσικα Αλμπα στο Forbes.

Κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά. Είχε ετοιμάσει μια λεπτομερή παρουσίαση 50 σελίδων για τις χημικές ουσίες που βρέθηκαν σε καταναλωτικά προϊόντα, όπως απορρυπαντικά, χαλιά, μακιγιάζ και στρώματα.

Η Τζέσικα Αλμπα, η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ με το εκνευριστικά όμορφο πρόσωπο και το τέλειο κορμί, είχε κάνει μεγάλη έρευνα, είχε στατιστικά στοιχεία και ήθελε να δημιουργήσει μια επιχείρηση με προϊόντα για το σπίτι τα οποία θα ήταν ασφαλή, υγιεινά, οικονομικά προσιτά και πολύ χαριτωμένα στην εμφάνιση.

Αλλά, όσο κι αν προσπαθούσε, κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά.

Αλλά, δεν ήταν οι ιδέες της προβληματικές.

«Οι άνθρωποι με έβλεπαν σαν το κορίτσι με το μπικίνι στις ταινίες»είπε μιλώντας στη Σύνοδο των Γυναικών του Forbes στη Νέα Υόρκη.

Ακόμα χειρότερα, για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν ένιωθε έξυπνη και οι άνθρωποι την αντιμετώπιζαν ακριβώς έτσι.

«Πολλές φορές στη ζωή μου ένιωσα ηλίθια. Οταν έλεγα στους ανθρώπους τι ήθελα να κάνω, με κοιτούσαν με ένα συμπονετικό βλέμμα. Ενα βλέμμα κενό, σαν να σκέφτονταν: Ηλίθια, πώς θα τα καταφέρεις;

Πήγαινε πίσω σε αυτό που ξέρεις.

Ωστόσο, είχα ανάγκη να ακούσω αυτές τις κουβέντες και τα βλέμματα, γιατί με έκαναν να συνειδητοποιήσω ακριβώς τι έπρεπε να κάνω, και πώς να το κάνω.

Αυτό που έπρεπε να μάθω ως γυναίκα στον κόσμο των επιχειρήσεων, ήταν να μη φοβάμαι να ζητήσω βοήθεια, να μην φοβάμαι την κριτική και όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις να ξέρεις ότι δεν πειράζει.

Jessica-Alba-The-Honest-Co

Και να μην αφήνεις τα λάθη σου να σε χαρακτηρίζουν.

Υπάρχουν εμπόδια, προκλήσεις, τα οποία πρέπει να ξεπεράσεις.

Πρέπει να έχεις δίπλα σου έξυπνους ανθρώπους.

Ξέρετε, δεν πίστευα ότι ήμουν έξυπνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα, ξέρω ότι δεν είμαι η πιο έξυπνη αλλά προσπαθώ».

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα της ομιλίας της.

Η εταιρεία της αξίζει σήμερα 1 δισ. δολάρια

Η Τζέσικα δεν νιώθει πια ηλίθια. Σε αυτό συνέβαλε φυσικά το γεγονός ότι η εταιρεία The Honest Company της οποίας υπήρξε συνιδρύτρια το 2011, αποτιμάται τώρα σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Και μεγαλώνει συνεχώς.

«Νιώθω ότι μόλις βουτήξαμε τα δάχτυλα των ποδιών μας στο νερό»είπε η Αλμπα, τονίζοντας ότι τα 1 δισ. δολάρια είναι ένας μικρός αριθμός, για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Jessica-Alba-Interview-About-Honest-Company

Αυτό είναι αλήθεια, σύμφωνα με το CNN, αφού η αγορά καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ εκτιμάται σε περίπου 420 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (στοιχεία του 2012).

Όταν η εταιρεία της ξεκίνησε, διέθετε 17 προϊόντα για το σπίτι. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 120 προϊόντα – τα οποία είναι όλα φυσικά και μη τοξικά. Και μόλις επεκτάθηκε στην Ασία, με ακόμα περισσότερες αγορές στον ορίζοντα.

«Το να ξεκινήσω αυτή την εταιρεία ήταν ρίσκο», είπε.

«Δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα ποτέ κάτι τέτοιο και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ» πρόσθεσε συγκινημένη.

Σήμερα, η Τζέσικα Αλμπα είναι η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στην Αμερική και ποζάρει με αυτοπεποίθηση στο εξώφυλλο του Forbes.

thetoc/forbes
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News