Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΤην διέρρευσαν 58 χρόνια μετά: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του άγνωστου αδελφού...

Την διέρρευσαν 58 χρόνια μετά: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του άγνωστου αδελφού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νίκου

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ “έφυγε” από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2004, σε ηλικία 70 ετών και 19 χρόνια μετά, βλέπει το φως της δημοσιότητας μία αδημοσίευτη φωτογραφία του ηθοποιού.

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα, ο προσωπικός λογαριασμός του studio_kleisthenis, που δημοσιεύει σπάνιο υλικό από αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, θέλησε να τιμήσει τον αείμνηστο ηθοποιό, αναρτώντας φωτογραφία από τη μέρα που παντρεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη και φωτογραφίζεται μαζί με τον αδερφό του, Νίκο.

Μάλιστα, τη φωτογραφία συνοδεύει με την ανάρτηση «Το Studio Κλεισθένης τον θυμάται με μία αδημοσίευτη φωτογραφία μαζί με τον αδερφό του Νίκο. Η φωτογραφία είναι από τη μέρα του γάμου του με την Αλίκη στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου του 1965».

Η αδημοσίευτη φωτογραφία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Η αδημοσίευτη φωτογραφία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παραθέριζε στο εξοχικό του, στην περιοχή της Ερμιόνης και το μεσημέρι της 8ης Αυγούστου του 2004, αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, αλλά ήταν ήδη αργά.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε το 1934, σε μία γειτονιά του Πειραιά. Ο πατέρας του Γιάννης και μητέρα του Ελένη, διατηρούσαν ένα μικρό καφενείο, στο οποίο ο μικρός Δημήτρης βοηθούσε, όταν τελείωνε το σχολείο.

Όπως ανέφερε ο βιογράφος του, Μάκης Δελαπόρτας, στο οικογενειακό καφενείο του Παπαμιχαήλ γράφτηκε το τραγούδι «Το Χατζηκυριάκειο.

Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει υφαντουργία στην Αγγλία, καθώς είχε κερδίσει μία υποτροφία από το εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκή, σύμφωνα με την εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου», αλλά ο μικρός Δημήτρης είχε ήδη πάρει την μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί με το θέατρο, ανακοινώνοντας τους ότι το ταξίδι ακυρώνεται.

Είναι η εποχή που ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δίνει εξετάσεις στο Εθνικό θέατρο και πρέπει πάση θυσία να περάσει, διότι δεν έχει τα χρήματα για να πληρώνει τα δίδακτρα ιδιωτικής σχολής.

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γνώρισε την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Στην σχολή του Εθνικού γνωρίζει την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Από την πρώτη τους γνωριμία, ενώ εκείνη εντυπωσιάζεται, εκείνος δεν την προσέχει. «Ούτε μου έδινε σημασία. Ήμουν εκεί με τα σοσόνια. Ασχημόπαππο ήμουνα; Μικρή ήμουνα; Δεν ξέρω! » είχε υπογραμμίσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην συνέντευξη της στο «Ενώπιος Ενωπίω» το 1993.

Τον Οκτώβριο του 1952, ο Δημήτρης και η Αλίκη συναντιούνται για πρώτη φορά στο φουαγιέ του Εθνικού Θεάτρο, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους για την εξέταση. «Μου λέει από που είσαι; Της λέω από τον Πειραιά. Εγώ είχα φύγει κρυφά από τον πατέρα μου. Από τον Πειραιά, με ρώτησε κάπως υποτιμητικά. “Γιατί εσύ που μένεις;”τη ρώτησα.”Κοντά στον Άγιο Παύλο” μου είπε. Α! Κοντά στα τρένα της είπα» είχε επισημάνει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην τηλεοπτική του εμφάνιση «Το καλλιτεχνικό καφενείο» του Κώστα Φέρρη.

Όντας φοιτητές, δεν έχουν πολλές σχέσεις, ενώ στην πρώτη τους κινηματογραφική συνάντηση, στην «Αστέρω», το 1958, σχεδόν δεν μιλούν μεταξύ τους.

Στην αρχή της σχέσης τους, ο Δημήτρη και η Αλίκη προσπαθούν να την κρατήσουν κρυφή. Ο Παπαμιχαήλ βγαίνει τα βράδια κρυφά με την Αλίκη, αλλά ο ερωτικός δεσμός τους, γίνεται γρήγορα γνωστός.

Λίγο αργότερα μιλούν ανοιχτά για τον δεσμό τους και ακολουθεί η πρόταση γάμου επάνω στην θεατρική σκηνή, όπου μπροστά στα μάτια των θεατών, ο Δημήτρης ρωτάει την Αλίκη «Με παντρεύεσαι;» και σκύβει και τη φιλάει.

Στις 18 Ιανουαρίου 1965 ο Παπαμιχαήλ και η Βουγιουκλάκη παντρεύονται και τέσσερα χρόνια αργότερα η Αλίκη μένει έγκυος στον γιο τους, Γιάννη, αλλά τα πρώτα σύννεφα της σχέσης τους, εμφανίστηκαν -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής- από την πρώτη νύχτα του γάμου τους, όπου ο Δημήτρης και η Αλίκη έδωσαν έναν «επικό» καβγά.

Το 1975 πήραν διαζύγιο, ένα διαζύγιο που- όπως σημείωσε η Αλίκη χρόνια αργότερα- «ο κόσμος δεν συνήθισε ποτέ».
Τα πιο σημαντικά