Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΤηλεοπτικό «διαζύγιο» ύστερα από 28 χρόνια για τους Λυριτζή – Οικονόμου

Τηλεοπτικό «διαζύγιο» ύστερα από 28 χρόνια για τους Λυριτζή – Οικονόμου

Το ανακοίνωσαν λίγο πριν από το τέλος της τελευταίας εκπομπής τους στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής σε κλίμα φορτισμένο. Αποχωρεί ο Βασίλης Λυριτζής από τον σταθμό.

Ενα από τα πιο γνωστά δίδυμα των μέσων ενημέρωσης -αν όχι το πιο γνωστό- χωρίζει. Eπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες κοινής πορείας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, χωρίζουν οι δρόμοι του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Οικονόμου.

Την είδηση του «διαζυγίου» που είναι «κοινή συναινέσει» όπως είπαν, ανακοίνωσαν οι δύο δημοσιογράφοι στο φινάλε της εφετινής τηλεοπτικής σεζόν, επιστρέφοντας λίγο μετά τις 9.50 π.μ. από το τελευταίο για εφέτος διαφημιστικό διάλειμμα της ενημερωτικής εκπομπής «Πρώτη Γραμμή» στον ΣΚΑΪ.

Δείτε το βίντεο

 Οι δύο δημοσιογράφοι φανερά συγκινημένοι και καθισμένοι επάνω στο γραφείο τους στο στούντιο ενημέρωσαν τους τηλεθεατές πως ο Βασίλης Λυριτζής αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη φορά θα είναι ένα πραγματικό φινάλε» ξεκίνησε την ανακοίνωση συγκινημένος ο Δημήτρης Οικονόμου. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, καθώς χωρίζουν οι δρόμοι μας μετά από πολλά χρόνια. Συμβιώσαμε για πολλά χρόνια, αν και διαφορετικοί άνθρωποι. Το διαζύγιο είναι κοινή συναινέσει» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λυριτζής σημείωσε στο ίδιο κλίμα συγκίνησης ότι «οι κύκλοι κλείνουν για να ανοίγουν. Κλείνει ένας κύκλος πολύτιμης συνεργασίας με τον Δημήτρη και τον ΣΚΑΪ. Ήταν μια συνεργασία, όχι χωρίς κύματα, αλλά ενδιαφέρουσα» είπε ευχαριστώντας παράλληλα τους συνεργάτες και τους τηλεθεατές και ζητώντας συγγνώμη για όποια λάθη παρουσιάστηκαν.

Από την εκπομπή αποχωρεί και ο αρχισυντάκτης της, Στρατής Τριλίκης, ο οποίος και αποκάλυψε ότι οι τρεις τους ξεκίνησαν να συνεργάζονται από τη δεκαετία του 1980 στο ραδιόφωνο του FLASH.

Θέλοντας, μάλιστα, να ελαφρύνει το φορτισμένο κλίμα είπε: «Έχουμε δώσει ασυλία στον Οικονόμου, εμείς είμαστε υπό αποχώρηση».

Oι δύο δημοσιογράφοι, με το ξεχωριστό -ενδυματολογικό και όχι μόνο- στιλ ο καθένας κατάφεραν να καθιερώσουν ένα νέο είδος ενημερωτικής εκπομπής από τα πρώτα χρόνια των ιδιωτικών ΜΜΕ στη χώρα μας, τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση.

Βεβαίως πέρασαν και από τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το 2002 ξεκίνησαν στη ΝΕΤ με την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», που μετονομάστηκε σε «Πρώτη Γραμμή» όταν έγινε πολύ πρωινή και το 2010 πήραν μεταγραφή για τον ΣΚΑΪ.

Οπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ οι δυο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να μην ανανεώσουν την μεταξύ τους συνεργασία. Ευχαρίστησε επίσης τους δυο δημοσιογράφους για την καλή και δημιουργική συνεργασία των οκτώ τελευταίων χρόνων μέσα από την πρωινή εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους διαδρομή.

 

Τα πιο σημαντικά