Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
τέχνηΤυφλός καλλιτέχνης δημιουργεί σουρεαλιστικές κινούμενες εικόνες

Τυφλός καλλιτέχνης δημιουργεί σουρεαλιστικές κινούμενες εικόνες

Βλέποντας κανείς τα ψηφιακά έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη George Redhawk εντυπωσιάζεται. Οι εικόνες στροβιλίζονται με μια δική τους ενέργεια και μοιάζουν ζωντανές. Στους πίνακες, το ανθρώπινο δέρμα ρέει όπως το νερό και η άμμος, στερεά γίνονται υγρά, και τα όρια μεταξύ των αντικειμένων είναι θολά.

red-2 red-3

Οι σουρεαλιστικές εικόνες είναι αρκετά όμορφες, η προστιθέμενη κίνηση τις κάνει πιο συναισθηματικές, ενώ τα κινούμενα στοιχεία χρησιμοποιούνται ως πρόσθετο καλλιτεχνικό μέσο.

red-4

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο καλλιτέχνης είναι τυφλός.

red-6

Ο Redhawk, φτιάχνει τα έργα του μέσα από μια σειρά οπτικών βοηθημάτων και ψηφιακών προγραμμάτων, τα οποία δημιούργησε ο ίδιος.

red-7

Τα περίεργα και μερικές φορές ενοχλητικά οπτικά εφέ είναι αποτέλεσμα μορφοποίησης (διαδικασία μέσω ενός λογισμικού), και έχουν μια βαθύτερη διάσταση για τον Redhawk.

red-8

«Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ αυτό το μέσο ώστε να διαταράξω την τάξη και πλέον το όραμά μου έχει γίνει πρόκληση για μένα. Οι άνθρωποι με μειωμένη όραση αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά.» είπε σε κάποιες συνεντεύξεις του.

red-9

Χάρης στον υπολογιστή του μπορεί να επικοινωνεί με το καλλιτεχνικό του όραμα και χαίρεται για την εξέλιξη της τεχνολογίας που του το επιτρέπει, αφού μέσω αυτής μπορεί να εργάζεται αποτελεσματικά.

red-10 red-11 red-12 red-13

Ο καλλιτέχνης αναφέρεται στο έργο του ως «Ο Κόσμος Μέσα Από Τα Μάτια Μου.» Θέλει να ενθαρρύνει ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να ακολουθήσουν το πάθος τους ακόμη κι αν νομίζουν πως τα εμπόδια είναι αξεπέραστα και ελπίζει πως η τέχνη θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Τέλος, επιθυμεί τα έργα του να χρησιμοποιηθούν σαν υπενθύμιση πως υπάρχει ένα όμορφο όραμα μέσα σε κάθε άνθρωπο.

red-15 red-14

Τα πιο σημαντικά