Τι απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος για την διαρροή εγγραφών από τους Anonymous

27 Σεπτεμβρίου, 20177:10 ΠΜ
More videos

Οι Anonymous Greece χτύπησαν ξανά και διέρρευσαν χιλιάδες έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών. Τι απαντά η ΤτΕ.

Μια ανάρτηση στον λογαριασμό των Anonymous Greece, στο Facebook, προκάλεσε… τριγμούς! Το μήνυμά τους ανέφερε: «Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω τών μεγάλων μεγεθών τους. Η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται εδω. Θα ακολουθήσουν πολλά! #AnonymousGreece».

Στην ανάρτηση υπήρχε ένα link, το οποίο αν «κατεβάσει» κανείς, θα έρθει αντιμέτωπος με χιλιάδες αρχεία. 2.538 για την ακρίβεια πρόκειται για αρχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και για έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αρκετή ώρα αργότερα, η ΤτΕ εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος«.

Τι «λένε» τα αρχεία που διέρρευσαν οι Anonymous Greece:

Τα έγγραφα είναι κατά βάση ενημερωτικά ή χρηστικά και χρονολογούνται ακόμη και από το… 2001! Ενδεικτικά υπάρχει έγγραφο του 2001 για την 44η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Επίσης υπάρχει έγγραφο με οδηγίες για το… μέγεθος του λευκού φακέλου κατά τις εκλογικές διαδικασίες.

Υπάρχουν έγγραφα με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Μετανάστευση, επίσης έγγραφα με οδηγίες για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Υπάρχουν ακόμη και κενές φόρμες για διάφορες αιτήσεις που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες

Τα ερωτήματα

Με μια πρώτη ματιά -διότι επαναλαμβάνουμε πως τα έγγραφα είναι αμέτρητα- δεν πρόκειται κατά κύριο λόγο για στοιχεία που δεν μπορεί να βρει κάποιος σε δημόσιους ισολογισμούς. Ίσως, δηλαδή, τα έγγραφα να μην είναι αυτό που λέμε…αποκαλυπτικά.

Ωστόσο αποτελούν ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» από τους Anonymous Greece. Το μήνυμα που λέει «καταφέραμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία«. Αυτό, φυσικά, δημιουργεί ερωτήματα.

Πρώτα και κύρια: Τα υπέκλεψαν ή όλα τα αρχεία είναι αναρτημένα και μπορεί να τα βρει ο καθένας; Σε αυτό μοιάζει να έχει «απαντήσει» η ανακοίνωση της ΤτΕ. Δεύτερον, το… πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Δηλαδή αν είναι ικανοί να πάρουν στα χέρια τους άλλα αρχεία, ακόμη και απόρρητα.

Η ανάρτηση

Με την παρακάτω ανάρτηση και το επισυναπτόμενο link, οι Anonymous Greece «έδωσαν» σε… κάθε ενδιαφερόμενο την δυνατότητα να κατεβάσει τα

[newsit] [cnn]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News