Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
σχέσειςΤι θέλει ένας άντρας από τη σχέση του

Τι θέλει ένας άντρας από τη σχέση του

Τι θέλει ένας άντρας από μια σχέση; Τι ψάχνει; Τι τον κάνει ευτυχισμένο; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα, γράφει σήμερα για όλα εκείνα που κάνουν έναν άντρα να νιώθει πλήρης σε μια σχέση, οπότε δεν θα ψαχτεί για αλλού…

«Μα τι θέλει πια για να ικανοποιηθεί; Τι ζητάει για να είμαστε καλά;» ερωτήσεις που απασχολούν το γυναικείο μυαλό και σπαταλούν …φαιά ουσία -άδικα πολλές φορές! Οι προβληματισμοί στις γυναικοκουβέντες δίνουν και παίρνουν, προσπαθώντας να βρουν το πολυπόθητο μυστικό που υπάρχει στο ανδρικό μυαλό και ανοίγει την πόρτα προς την ανδρική καρδιά. Κι όμως, δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβουμε εμείς οι γυναίκες τι ζητά ένας άνδρας, φτάνει βέβαια να αφήσουμε στην άκρη τον δικό μας τρόπο σκέψης και να δεχτούμε αυτό που πολύ απλά μας λέει ή μας δείχνει!

1. Σεξ: Νομίζεις ότι το σεξ είναι το Α και το Ω; Ναι, θέλει να έχει μία καλή και απολαυστική σεξουαλική ζωή, ποιος δεν θέλει άλλωστε! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι sex machine και ετοιμοπόλεμος όλες τις ώρες, όπως λέει το στερεότυπο! Έχει και εκείνος τις στιγμές του. Όταν μάλιστα, το εργασιακό άγχος και ο ανταγωνισμός υψώνονται μπροστά του, συνήθως το σεξουαλικό …ηθικό μαζί με την ερωτική διάθεση λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα. Φρόντισε λοιπόν να διατηρείς το πάθος και την ερωτική φλόγα αναμμένη.

2. Επικοινωνία: Ναι, καλά διάβασες! Η επικοινωνία δεν είναι μόνο γυναικεία ανάγκη! Και ο άνδρας θέλει να επικοινωνεί, να μοιράζεται, να νιώθει άνετα να πει τη σκέψη του και να εκφράσει το συναίσθημά του. Αν όμως εσύ, τον κρίνεις κάθε φορά ή του λες ότι δεν είναι έτσι, τότε…

3. Θαυμασμός και σεβασμός: Ποιος δεν θέλει να νιώθει ότι τον θαυμάζουν; Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την ερωτική σύντροφο! Ναι, όπως και μία γυναίκα θέλει να αρέσει, να μην περνάει απαρατήρητη και νιώθει κολακευμένη τραβώντας τα βλέμματα, έτσι ακριβώς νιώθει και ένας άνδρας. Το να τον θαυμάζεις και να τον βρίσκεις σεξουαλικό, τον κάνει να νιώθει ότι ξεχωρίζει για εσένα. Βέβαια, ο θαυμασμός αυτός χρειάζεται να απλώσει και σε άλλα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του. Ανάλογα και με τον σεβασμό προς την προσωπικότητά του, τη δουλειά του, τις επιτεύξεις του, τους φίλους του…

4. Αναγνώριση και στήριξη: Ο κάθε άνδρας θέλει να νιώθει μοναδικός, να βλέπει πως αναγνωρίζεις τα ταλέντα του και τα ενισχύεις, θέλει να σε νιώθει δίπλα του και όχι απέναντί του. Αν τον υποτιμάς και κάθε λίγο του λες τι δεν κάνει καλά και πως εσύ θα του δείξεις το σωστό, τότε ή θα τον κάνεις να φύγει τρέχοντας εφόσον θέλει γυναίκα δίπλα του και όχι τη μαμά του ή αν έχει μάθει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, απλά θα αλλάξετε ρόλους παίζοντας «τη μαμά και το παιδί» οδηγώντας τη σχέση σε τέλμα!

5. Κοινά ενδιαφέροντα: Σημαντικό επίσης να κάνετε πράγματα από κοινού, να σας αρέσουν τα ίδια, να έχετε κοινό τρόπο διασκέδασης… Φαντάσου, εσύ να θέλεις να πας για μπάνιο και εκείνος να σιχαίνεται τον ήλιο και τη θάλασσα! Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως όλα θα τα κάνετε μαζί. Έτσι, μην τον πιέζεις για να έρθει μαζί σου εκεί που ξέρεις ότι δεν θα περάσει όμορφα!

6. Μην τα βάζεις με την οικογένειά του: Όσο και να σε εκνευρίζει η μαμά του και να την νιώθεις παρεμβατική, μην αρχίσεις την μουρμούρα φέρνοντάς τον στη δύσκολη θέση να διαλέξει εσένα ή εκείνη! Βάλε τα όριά σου χωρίς να προσπαθείς να του επιβληθείς!

7. Μην κατηγορείς τους φίλους του: Όσο και να νιώθεις ότι απειλείσαι από εκείνον το φίλο που διαρκώς την πέφτει σε όποια είναι δίπλα του, δεν σημαίνει ότι και ο δικός σου θα κάνει το ίδιο -άλλωστε αν είναι να το κάνει, θα το κάνει. Μην κατηγορείς λοιπόν τους φίλους του.

8. Ανεξαρτησία: Μία σχέση για να αντέξει, χρειάζεται να μην εξαρτάται ο ένας σύντροφος από τον άλλον. Πιο απλά, ο καθένας να διατηρεί την ανεξαρτησία του, να κάνει πράγματα για τον εαυτό του, να βλέπει τους φίλους του… Αν τον πιέσεις να είστε συνέχεια μαζί, σημαίνει πως θα αναπτύξετε μία σχέση εξάρτησης που σταδιακά θα σας πνίξει.

9. Να πατάς στα πόδια σου: Είναι η συνέχεια του προηγούμενου. Κανένας δεν θέλει να παριστάνει τον μπαμπά σου και να σε νιώθει να κρέμεσαι από πάνω του. Θέλει να έχει δίπλα του μία γυναίκα και όχι μπεμπέκα που πρέπει να την κρατάει από το χεράκι για να μάθει τα πρώτα της βήματα. Η σχέση σήμερα είναι ισότιμη.

10. Φροντίδα: Ναι, όλοι μας θέλουμε φροντίδα -συναισθηματική, σωματική, σεξουαλική… Δεν μιλάμε βέβαια για την μητρική φροντίδα, αλλά για την υγιή μέσα στη σχέση μας, όπου φροντίζουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου και τις σεβόμαστε!

Γενικότερα, ας έχουμε στο μυαλό μας πως αν ένας άνδρας είναι ικανοποιημένος από τη σχέση του, θα νιώθει και περήφανος που είναι μαζί σου, θα θέλει να περνάτε χρόνο και να κάνετε πράγματα μαζί -όχι συνέχεια- και θα καμαρώνει για τους δυο σας, χωρίς να ψάχνεται για να βρει κάποια που θα τον ικανοποιεί περισσότερο από εσένα!

Τα πιο σημαντικά