Τι θα συμβεί εάν πατήσουμε ένα διαμάντι με μια υδραυλική πρέσα;

16 Μαΐου, 2016 11:01 ΜΜ
More videos

Το διαμάντι (αρχ. ελληνικά αδάμας = αήττητος, ακατανίκητος, λόγω της μεγάλης σκληρότητάς του) είναι περίφημο ορυκτό για την ισχυρή λάμψη του και την πολύ μεγάλη σκληρότητά του, με ιδιαίτερη διεθνή εμπορική αξία.

Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη δαμάζω + το στερητικό ‘α’, καθώς στην αρχαιότητα όλες οι σκληρές πέτρες, που ήταν αδύνατον να υποστούν κατεργασία, αποκαλούνταν αδάμαντες.

Η σκληρότητα του κάθε διαμαντιού είναι δυνατό να διαφέρει και σε αυτό παίζουν ρόλο τόσο οι προσμίξεις όσο και η κατεύθυνση του κρυστάλλου. Έτσι, είναι ευκολότερη η επεξεργασία των διαφόρων επιφανειών του.

Αν και είναι το σκληρότερο ορυκτό που υπάρχει, το διαμάντι είναι εύθραυστο, όπως όλα τα σκληρά υλικά. Έτσι, αν ένα μεγάλο σχετικά διαμάντι πέσει επάνω σε μια σκληρή επιφάνεια, μπορεί να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε τον κλασσικά γνωστό άντρα του καναλιού Hydraulic Press Channel που έχει αγοράσει μια  υδραυλική πρέσα και έχει βαλθεί να καταστρέψει τα πάντα με αυτή. Αυτή την φορά είπε να δοκιμάσει το πιο σκληρό ορυκτό που υπάρχει το διαμάντι. Δεν σας αποκαλύπτουμε τι θα γίνει δείτε το αποτέλεσμα στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: