Τι σημαίνουν στην πραγματικότητα τα 18 πιο δημοφιλή είδη φιλιών

5 Φεβρουαρίου, 2018 3:20 ΜΜ
More videos

Γνωρίζετε πως υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι φιλιών και ότι ο καθένας εκφράζει τα δικά του συναισθήματα; Γι ‘αυτό τα χείλη μπορούν να αποκαλύψουν πολλά πράγματα σχετικά με το χαρακτήρα ενός ατόμου και τη συμπεριφορά του στις σχέσεις. Όλα εξηγούνται στο βιβλίο «Η Επιστήμη του Φιλιού», της Σέριλ Κίρσενμπαουμ.

Παρακάτω θα μάθετε ποια είναι τα 18 πιο δημοφιλή φιλιά και τι ακριβώς σημαίνουν.

#18 Το γαλλικό φιλί

Το γαλλικό φιλί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους φιλιών μεταξύ των ζευγαριών, καθώς είναι το πιο παθιασμένο από όλα. Δεν είναι μυστικό ότι ένα τέτοιο φιλί συνδέεται με μια γεμάτη πάθος σχέση και οι σύντροφοι δεν μπορούν να σταματήσουν να απολαμβάνουν ο ένας τον άλλον.

Οι ειδικοί λένε ότι το γαλλικό φιλί είναι ένα είδος τέχνης που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.

#17 Το γρήγορο φιλί

Σε αντίθεση με το γαλλικό φιλί, το γρήγορο φιλί είναι κατάλληλο όταν συναντιέστε μπροστά σε κόσμο. Τα κλειστά σας χείλη αγγίζουν μόνο τα χείλη του συντρόφου σας. Είναι κοινό μεταξύ των ανθρώπων που γνωρίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

#16 Το φιλί στο μάγουλο

Ένα ελαφρύ φιλί στο μάγουλο σημαίνει συνήθως «Γεια!» και σε ορισμένες χώρες αντικαθιστά τη χειραψία. Αν ένα φιλί είναι αρκετά μακρύ, μπορεί να οδηγήσει σε πιο παθιασμένα φιλιά στο μέλλον. Τις περισσότερες φορές, με αυτό τον τρόπο οι σύντροφοι υπενθυμίζουν την αγάπη τους ο ένας στον άλλον.

#15 Το πεταχτό φιλί

Ποιος είπε ότι ένα φιλί έχει να κάνει μόνο με τη σωματική επαφή; Αυτό το φιλί, είναι μια επίδειξη της αφοσίωσής σας και ένας τρόπος να μιλάτε με τον αγαπημένο σας από απόσταση. Μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει ένα φλερτ.

#14 Το φιλί «κλειδώματος»

Είναι το είδος του φιλιού που δείχνει πως δυο άτομα πρέπει να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο, αλλά δεν τους είναι αρκετό ένα φιλί. Η αίσθηση είναι πως δεν έχουν αρκετό χρόνο και πρέπει να βιαστούν αλλά εξακολουθούν να θέλουν να απολαύσουν την παρουσία του συντρόφου τους.

#13 Το φιλί του αγγέλου

Είναι ένα φιλί όπου ένας από τους συντρόφους φιλά τον αγαπημένο του στα βλέφαρα ενώ ξεκουράζονται. Είναι ένας από τους πιο λαμπρούς και πιο τρυφερούς τρόπους για να δείξετε τα συναισθήματα και τη φροντίδα σας. Επιπλέον, αυτό σημαίνει πως υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

#12 Το φιλί στη μύτη

Το φιλί ή ένα τρυφερό δάγκωμα στη μύτη, είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος για να προσελκύσετε την προσοχή του συντρόφου σας και πάντα προκαλεί χαμόγελα. Εκτός αυτού, είναι ένας καλός τρόπος να ζητήσετε συγνώμη χωρίς να πείτε τίποτα και να ξεχάσετε τυχόν ενοχλητικά συναισθήματα.

#11 Το φιλί στο μέτωπο

Αυτό ονομάζεται επίσης «φιλί της μητέρας» επειδή δείχνει φροντίδα και αφοσίωση σε ένα άτομο.

#10 Το φιλί στο αφτί

Το αφτί είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα. Τέτοια φιλιά μπορεί να προκαλέσουν αίσθηση γαργαλητού σε μερικούς ανθρώπους. Έτσι, το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται για να προκαλέσει γέλιο ή να φτιάξει τη διάθεση κάποιου.

#9 Το φιλί στο λοβό του αφτιού

Και αυτό το είδος δείχνει οικειότητα, καθώς έχει στόχο μια ερωτογενή ζώνη για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι ένα από τα πιο ρομαντικά φιλιά που συχνά χρησιμεύει ως προοίμιο για πιο παθιασμένες ενέργειες.

#8 Το χειροφίλημα

Αυτό είναι ένα από τα πιο αρχαία φιλιά και δείχνει σεβασμό και θαυμασμό.

Σύμφωνα με παλιές παραδόσεις, μόνο αν ένας άντρας είναι μεγαλύτερος από μια γυναίκα μπορεί να αφήσει τον εαυτό του να αγγίξει το χέρι της με τα χείλη του. Σε άλλες περιπτώσεις, ένας άνδρας που θέλει να φιλήσει μια γυναίκα στο χέρι της, πρέπει να λυγίσει το γόνατό του. Το χειροφίλημα μπορεί επίσης να συνοδεύεται από μια φιλοφρόνηση.

Ένα τέτοιο φιλί δείχνει μια ιπποτική ευγένεια που δύσκολα μπορεί να βρεθεί στις μέρες μας. Και είναι λυπηρό γιατί τέτοια φιλιά μπορούν να κάνουν καλή εντύπωση σε μια γυναίκα ή ακόμη και στις γυναίκες που βρίσκονται εκεί κοντά.

#7 Το φιλί στο λαιμό

Το εμπρόσθιο και το πλευρικό μέρος του λαιμού είναι πολύ ευαίσθητα. Γι ‘αυτό τα ζευγάρια που βρίσκονται σε στενή και οικεία σχέση προτιμούν τέτοια φιλιά, που μερικές φορές αποτελούν μόνο την αρχή.

#6 Το φιλί του βαμπίρ ή «ρουφηχτό»

Αυτό το είδος φιλιού, αφήνει ένα κόκκινο σημάδι ή μια μικρή μελανιά. Αποτελεί μια υπενθύμιση για το ζευγάρι και τους ανθρώπους γύρω του. Επίσης, τα ίχνη του κραγιόν που μπορεί να αφήσει μια γυναίκα στον σύντροφό της, μπορούν να δώσουν το μήνυμα πως αυτό το άτομο βρίσκεται σε σχέση.

#5 Το φιλί του ενός χειλιού

Είναι το είδος του φιλιού που ένα άτομο «χρησιμοποιεί» μόνο ένα από τα χείλη του (το άνω ή το κάτω). Είναι ένα φιλί ευτυχισμένων ανθρώπων που είναι πραγματικά ερωτευμένοι και έχουν κοινά σχέδια για το μέλλον.

#4 Το φιλί των Εσκιμώων

Δεν πρόκειται για ένα κλασσικό φιλί αλλά για μια χαριτωμένη έκφραση αγάπης, μιας και το ζευγάρι τρίβει τις μύτες του.

Υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτό το φιλί εμφανίστηκε στους ανθρώπους που ζούσαν σε ψυχρά κλίματα και έτριβαν τις μύτες τους για να αποφευχθούν τα κρυοπαγήματα στα χείλη τους. Επιπλέον, σε ορισμένες αφρικανικές χώρες μια τέτοια χειρονομία θεωρείται χειραψία.

#3 Το δάγκωμα του κάτω χείλους

Είναι μια από τις μορφές του γαλλικού φιλιού, όπου ένας από τους συντρόφους δαγκώνει απαλά το χείλος του άλλου. Υποδηλώνει επιλεκτικό χαρακτήρα και ένα εσωτερικό πάθος που μπορεί να ξεσπάσει.

#2  Το φιλί «σκούπα»

Υπάρχει μια συμβουλή στο βιβλίο σχετικά με αυτό το φιλί: «Όταν τα χείλη σας κουραστούν, αποδυναμώστε το φιλί σας. Μην πάρετε όμως τα χείλη σας από τον σύντροφό σας απότομα, μιας και αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα δυνατό θόρυβο.»

Είναι ένα πολύ δυνατό φιλί που απαιτεί πολλή προσπάθεια και αφήνει πίσω του μια ευχάριστη κόπωση.

#1 Σωματική επαφή

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και ισορροπημένα είδη φιλιών. Είναι σχετικά ισχυρό και παθιασμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το ζευγάρι συναντιέται μπροστά σε κόσμο, χωρίς να νιώσει ντροπή. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε τα σώματά σας κοντά. Τα ζευγάρια που έχουν σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα και καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, προτιμούν τέτοια φιλιά.