Πώς αναγνωρίζουμε το έμφραγμα;

17 Δεκεμβρίου, 2015 7:29 ΜΜ
More videos

Οι νευροχειρουργοί ισχυρίζονται ότι μπορούν να επέμβουν σε κάποιον ασθενή που έπαθε έμφραγμα ,με μεγάλη πιθανότητα να ανακάμψει, εάν έρθει στο νοσοκομείο μέσα σε τρεις ώρες.

Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο για εμάς που δεν ξέρουμε από ιατρική να καταλάβουμε ότι κάποιος έπαθε έμφραγμα ώστε να έρθει η βοήθεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Να μερικές σύντομες οδηγίες για να μπορέσετε να το καταλάβετε. Σας παρακαλούμε να τις διαβάσετε γιατί ίσως σώσετε την ζωή κάποιου ανθρώπου κάποτε.

Υπάρχουν τέσσερα  πράγματα  που πρέπει να κάνετε για να αποφασίσετε εάν κάποιος περνά έμφραγμα:

  • Ζητήστε από τον άνθρωπο να χαμογελάσει. (Εάν περνά έμφραγμα, δεν θα μπορεί να το κάνει)
  • Ζητήστε του να σας πει μια απλή πρόταση όπως ‘ Ο καιρός είναι καλός σήμερα’ – και πάλι αν δεν θα μπορέσει να το κάνει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περνά έμφραγμα.
  • Ζητήστε του να προσπαθήσει να σηκώσει και τα δυο χέρια(εάν περνά έμφραγμα θα μπορεί να το κάνει μόνο εν μέρει ή και καθόλου)
  • Ζητήστε του να βγάλει τη γλώσσα  του έξω(εάν η γλώσσα του είναι  στραβή, εάν πάει από την μια άκρη στην άλλη  αυτό είναι επίσης σημάδι ενός εμφράγματος)

Εάν το πρόσωπο παρουσιάζει ένα από τα παραπάνω συμπτώματα, καλέστε αμέσως ασθενοφόρο.

Ένας καρδιολόγος είπε ότι αν κάθε ένας που διαβάζει τις οδηγίες τις στείλε σε άλλους δέκα τότε τουλάχιστον μια ζωή θα σωθεί.

Ακολουθήστε μας στο facebook: