Τι λέει το αγαπημένο σας χρώμα για την προσωπικότητά σας.

29 Απριλίου, 2016 1:35 ΜΜ
More videos

Αν κοιτάξετε την ντουλάπα σας, σίγουρα θα παρατηρήσετε, ότι ένα χρώμα εμφανίζεται περισσότερο από τα άλλα. Υπάρχει ένας απλός, αλλά σημαντικός λόγος για αυτό: το αγαπημένο σας χρώμα είναι μια αντανάκλαση των σκέψεων και της προσωπικότητάς σας. Φυσικά, παροδικά πράγματα, όπως η ηλικία, η μόδα, η διάθεση και η εποχή μπορεί να επηρεάσει την επιλογή των χρωμάτων. Παρ’ όλα αυτά πάντα υπάρχει ένα χρώμα που μας ελκύει πάντα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς του.

Ο ψυχολόγος Max Lyusher εξηγεί τι σημαίνει το κάθε χρώμα για την προσωπικότητά μας.

Κόκκινο

1

Το κόκκινο είναι ένα διεγερτικό χρώμα και επιδρά στον εγκέφαλο, αυξάνοντας την πίεση του αίματος και επιταχύνοντας τον παλμό και την αναπνοή. Η προτίμηση στο κόκκινο δείχνει έναν επιθετικό χαρακτήρα. Έχετε συνηθίσει να πηγαίνετε πάντα μπροστά, χωρίς να φοβάστε τα εμπόδια και είστε προετοιμασμένοι ακόμα και για τα πιο περίεργα πράγματα. Είστε αποφασισμένοι να πραγματοποιήσετε κάθε σας όνειρο και δεν αφήνετε τίποτα να σας σταθεί εμπόδιο. Είστε παθιασμένοι, ισχυρογνώμονες, πιστοί και οξύθυμοι.

Σκούρο μπλε

2

Είστε ένας άνθρωπος που χαμογελάει σπάνια. Μπορεί να πάρει πολλά χρόνια σε κάποιον άνθρωπο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας. Ταυτόχρονα, είστε ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, που οι υπόλοιποι εμπιστεύονται, αφού το σκούρο μπλε έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της αναπνοής. Είστε ένας αρμονικός άνθρωπος, που δεν επηρεάζεται εύκολα από το στρες. Είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας και συνεργάζεστε εύκολα με τους άλλους.

Άσπρο

3

Η προτίμηση στο λευκό δείχνει έναν άνθρωπο που αισθάνεται την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την επίτευξη των στόχων τους και βλέπουν τον κόσμο ως ένα μέρος γεμάτο με ευκαιρίες και δυνατότητες. Το λευκό είναι βασικό χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας και είναι πολλοί αυτοί που το προτιμούν.

Βιολετί

4

Το βιολετί είναι ένα μείγμα κόκκινου και μπλε. Οπότε, οι άνθρωποι που το προτιμούν χαρακτηρίζονται από ένα μείγμα πάθους και ηρεμίας. Οι άνθρωποι που το προτιμούν είναι αρκετά απρόβλεπτοι και ψάχνουν συνέχεια για ενδιαφέρουσες και πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις με τους άλλους. Αναζητάτε από ανθρώπους που θα σας μαγέψουν με την σαγηνευτική γοητεία τους.

Ροζ

5

Το ροζ είναι ένα απαλό και τρυφερό χρώμα. Δημιουργεί ένα αίσθημα καλοσύνης, ζεστασιάς και συναισθηματισμού. Το ροζ είναι ένα μείγμα από κόκκινο και λευκό, άρα οι άνθρωποι που το προτιμούν αναζητούν την ελευθερία, την ηρεμία, καθώς και την μείωση των παθών τους. Επίσης, απεχθάνονται κάθε μορφή σκληρότητας ή βίας. Εκτιμούν την ευγένεια και την άνεση στην ζωή τους.

Πράσινο

6

Οι άνθρωποι που προτιμούν το πράσινο περιβάλλονται από μια αύρα μυστηρίου και αποτελούν για τους περισσότερους ανθρώπους ένα αίνιγμα. Οι άνθρωποι αυτοί χαρακτηρίζονται από ένα αίσθημα ανωτερότητας και αγαπούν την εξουσία και την δύναμη. Θέλετε να είστε αγαπητοί στους άλλους, αναζητάτε την αναγνώριση και προσπαθείτε να αποφύγετε την επιρροή των άλλων. Βρίσκεστε σε μια διαρκή αναζήτηση για αυτο-επιβεβαίωση.

Κίτρινο

7

Είστε ήρεμοι και φιλόξενοι άνθρωποι, που αγαπάτε την ζωή και έχετε καλή αίσθηση του χιούμορ. Αναζητάτε την ευτυχία και την ανεμπόδιστη ευτυχία, καθώς και τις σχέσεις που σας παρέχουν αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι που απορρίπτουν τελείως το κίτρινο συχνά νιώθουν ένα εσωτερικό κενό, αισθάνονται τελείως απομονωμένοι και ενοχλημένοι.

Γαλάζιο

8

Είστε ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι άνθρωποι. Δεν έχετε πολλές απαιτήσεις από τους άλλους και δεν περιμένετε τίποτα σε αντάλλαγμα. Δεν είστε το είδος του ανθρώπου, που ενοχλεί τους άλλους γύρω του και γι’αυτό είστε πολύ συμπαθείς στους ανθρώπους.

Καφέ

9

Είστε άνθρωποι της λογικής και πρακτικοί. Προσπαθείτε να αποφεύγετε τις παρορμητικές κινήσεις και σας αρέσει να γυμνάζεστε, για να αισθάνεστε ήρεμοι και χαλαροί. Εκτιμάτε όσους θέλουν μια σταθερότητα στην ζωή τους και σας αρέσουν οι παραδόσεις.

Γκρι

10

Το γκρι προτιμάται συνήθως από ανθρώπους που φοβούνται να ξεχωρίσουν ή δεν τους αρέσει να τραβάνε την προσοχή. Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα, ούτε φωτεινό, ούτε σκούρο. Χρησιμεύει ως ιδανικό φόντο για άλλα χρώματα και για διάφορα είδη ψυχολογικής χειραγώγησης.

Μαύρο

11

Το μαύρο είναι το χρώμα της ολοκλήρωσης και της ωριμότητας. Εκφράζει την ιδέα του “μάταιου.” Επίσης, είναι το χρώμα της πολυτέλειας και της κομψότητας. Με το μαύρο όλοι φαίνονται ωραίοι. Ωστόσο, η προτίμηση στο μαύροι δείχνει, ότι είστε άνθρωποι με αρκετά μυστικά, τα οποία δεν βιάζεστε να μοιραστείτε με τους άλλους. Επίσης, έχετε μια νοοτροπία να προσπαθείτε να επαναστατήσετε ενάντια στην στάση και την μοίρα σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: