Τι κάνουν οι στριπτιζέζ όταν γεράσουν;

5 Μαρτίου, 2015 12:07 ΠΜ
More videos

Εχουν περάσει τα 65, αλλά αυτές οι πρώην χορεύτριες μπουρλέσκ δεν έχουν χάσει το ταλέντο και το τσαγανό που τις έκανε τόσο επιθυμητές στην εποχή τους.

Είτε πρόκειται για σαγηνευτικές, αισθησιακές πόζες ή κάτι πιο διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο, είναι σαφές ότι δεν φοβούνται να γίνουν τολμηρές μπροστά από την κάμερα.

«Απόλαυσα πραγματικά την φωτογράφιση και τη συνεργασία με αυτές τις γυναίκες», δήλωσε η φωτογράφος Μαρία Μπαρονέτ, που τις απαθανάτισε για το άλμπουμ «Legends: The Living Art of Risk». Οπως προσθέτει η ίδια, «θεωρώ ότι έχουν πραγματική γνώση της ζωής, αλλά και της δουλειάς τους. Ηταν αυτάρκεις και γεμάτες αυτοπεποίθηση»

Ολες οι γυναίκες που εμφανίζονται στο άλμπουμ της Μπαρονέτ χόρευαν σε θέατρα μπουρλέσκ στα νιάτα τους, προσελκύοντας το κοινό σε ένα strip show της εποχής.

Ομως το Μπουρλέσκ ήταν κάτι περισσότερο από στριπτίζ: «Είναι ένας χώρος όπου γυναίκες κάθε είδους έχουν την ευκαιρία τους στη σκηνή» εξηγεί η Μπαρονέτ. «Θα πρέπει να έχουν προσωπικότητα και ρυθμό, θα πρέπει να ξέρουν να χορεύουν και θα πρέπει επίσης να είναι καλλιτέχνιδες επειδή πρέπει να κατασκευάσουν τα κοστούμια και να δημιουργήσουν μια χορογραφία».

Το μπουρλέσκ ήταν επίσης απελευθέρωση για πολλές γυναίκες, ειδικά τις Αμερικανίδες πριν από τη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του 1960. «Το στριπτίζ για αυτές ήταν ένα διαβατήριο για να ανακαλύψουν τη δική τους χώρα και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Είχαν σπόνσορες, έπαιρναν ποσοστά» εξηγεί η Μπαρονέτ.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, τα μπουρλέσκ θέατρα έχασαν τη δημοτικότητά τους στις ΗΠΑ, όταν άρχισαν τα πρώτα κλαμπ στριπτίζ.

IEFIMERIDA
Ακολουθήστε μας στο facebook: