Τι κάνει η Μπριζίτ Μακρόν και δείχνει 10 χρόνια νεότερη;

11 Νοεμβρίου, 20178:21 ΜΜ
More videos

Ήδη από την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν τον περασμένο Μάιο, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αμφισβητήσει την εγκυρότητα της σχέσης του με την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερή του, Μπριζίτ. Κανείς όμως δεν έχει τολμήσει ποτέ να αρνηθεί πως η πρώτη κυρία της Γαλλίας δείχνει κομψή και νεότερη της ηλικίας της. Ακόμα και ο Καρλ Λάγκερφελντ, διευθυντής στον οίκο Chanel, δεν δίστασε σε συνέντευξή του να εκφράσει τον θαυμασμό του για τις όμορφες γάμπες της συζύγου του Γάλλου προέδρου. Πώς τα καταφέρνει άραγε;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, που απασχόλησε τα μέσα αλλά και χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο την άνοιξη που μάς πέρασε έδωσε ο σεφ του Ελιζέ, Γκιγιόμ Γκομέζ, αποκαλύπτοντας το καθημερινό της διαιτολόγιο. “Όλα όσα μπορώ να σας πω και δεν αποτελούν μυστικό, είναι πως η κυρία Μακρόν επιθυμεί δέκα φρούτα και λαχανικά ημερησίως. Δηλαδή, δύο φορές περισσότερα από την επίσημη σύσταση του υπουργείου Υγείας”. Και πολύ καλά κάνει, έχουμε να σχολιάσουμε εμείς αφού σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Ντάγκφιν Ον, αν τηρηθεί μαζικά ο κανόνας των δέκα μερίδων από ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, τότε θα αποφεύγονται 7,8 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι κάθε χρόνο διεθνώς. Η κατανάλωση 200 γραμμαρίων φρούτων και λαχανικών ημερησίως μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 13% και του καρκίνου κατά 4% κατά μέσο όρο, ενώ η κατανάλωση 800 γραμμαρίων μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο για παθήσεις της καρδιάς και κατά 13% για καρκίνο. “Δίνουμε προσοχή τα φρούτα μας και τα λαχανικά να είναι εποχής. Προσπαθούμε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη ποικιλία”, προσθέτει μάλιστα ο σεφ.

Μπορεί να μάθαμε ένα από τα μυστικά της 64χρονης Μπριζίτ, ωστόσο η διατροφή του Εμάνουελ Μακρόν, παραμένει ακόμα μυστήριο, αφού ο σεφ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα άδυτα της κουζίνας του. “Δεν μιλάω για τις προτιμήσεις των προέδρων. Όταν κανείς εργάζεται δέκα χρόνια για τον πρόεδρο Σιράκ και πέντε χρόνια με τους άλλους (προέδρους) από την στιγμή που υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης πρέπει να γίνεται σεβαστή”, είπε χαρακτηριστικά. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι ένα από τα αγαπημένα του φαγητά του είναι τα Mini Cordon Bleus, οι τυροκροκέτες, δηλαδή, με ζαμπόν.

Όπως και να έχει “εκείνη έχει τις ρυτίδες της και ο Εμανουέλ τη φρεσκάδα του” και εμείς χαιρόμαστε που δείχνουν ευτυχισμένοι μαζί.

[olivemagazine]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News