Τι είναι το μηνιγγίωμα από το οποίο έπασχε η ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή

2 Ιουλίου, 2018 11:47 ΠΜ
More videos

Στη ΜΕΘ του ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς” άφησε σήμερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα την τελευταία της πνοή η γνωστή ηθοποιός με τον πληθωρικό χαρακτήρα και το απαράμιλλο χιούμορ. Τα τελευταία χρόνια είχε διαγνωστεί με μηνιγγίωμα στον εγκέφαλο και μάλιστα είχε χειρουργηθεί την πρώτη φορά το 2011 σε νοσοκομείο της Σκωτίας. Τότε είχε αποδειχτεί καλοήθες.

Τι είναι το μηνιγγίωμα

Σε γενικές γραμμές είναι καλοήθης όγκος, δηλαδή αναπτύσσεται αργά και δεν εισχωρεί στον εγκέφαλο, απλά τον απωθεί. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όμως κατά τις οποίες το μηνιγγίωμα μετατρέπεται σε κακοήθεια, δηλαδή διεισδύει στον εγκέφαλο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Γενικά, το μηνιγγίωμα συναντάται πιο συχνά σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στα παιδιά.

Το μηνιγγίωμα εκδηλώνεται με :

• Νευρολογικά συμπτώματα, ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου την οποία πιέζει πχ αδυναμία στο χέρι ή στο πόδι, ελάττωση της όρασης, δυσκολία στην ομιλία κλπ.
• Γενικά συμπτώματα ενός όγκου εγκεφάλου πχ πονοκέφαλο, ζάλη, εμετό
• Ψυχικές διαταραχές, αν βρίσκεται σε περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει το συναίσθημα και την προσωπικότητα, όπως πχ τα μηνιγγιώματα του μετωπιαίου λοβού .
• Επιληπτικές κρίσεις, είτε γενικευμένες είτε εστιακές.

πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: