Τι είναι αυτό το μικρό τσεπάκι στα γυναικεία εσώρουχα

29 Απριλίου, 2022 2:52 ΜΜ
More videos

Μπορεί τα περισσότερα γυναικεία ρούχα να μην έχουν -λειτουργικές τουλάχιστον- τσέπες, ωστόσο ό,τι μας λείπει στα τζιν φαίνεται πως το αναπληρώνουμε στα… εσώρουχα, η πλειοψηφία των οποίο έχει ένα μικρό, υφασμάτινο «τσεπάκι» στο εσωτερικό.

Σε τι, όμως, χρησιμεύει το τσεπάκι αυτό και ποιο είναι το πραγματικό του όνομα; Το σίγουρο είναι πως ο σκοπός των σχεδιαστών δεν είναι να το χρησιμοποιούμε ως κανονική τσέπη, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά άβολο (επίσης είναι τόσο μικρό που δεν θα χωρούσαν πολλά πράγματα όπως και να ‘χει).

Μια σκέψη θα ήταν ότι ίσως πρόκειται για κάποιο διακοσμητικό στοιχείο που οι οίκοι μόδας έχουν συμφωνήσει πως πρέπει να προστίθεται στα γυναικεία εσώρουχα, εντούτοις και αυτός ο συλλογισμός είναι λάθος.

Στην πραγματικότητα, το τσεπάκι αυτό έχει όνομα και είναι γνωστό ανάμεσα στους μόδιστρους ως «gusset» (ελληνιστί καβάλος) και διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τη γυναικεία υγιεινή.

Τι είναι το τσεπάκι-καβάλος που υπάρχει στα γυναικεία εσώρουχα

Συχνά, τα γυναικεία εσώρουχα κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά όπως είναι η δαντέλα, κυρίως για λόγους αισθητικής.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτά τα υφάσματα δεν αναπνέουν αρκετά καλά, κάτι που σημαίνει πως ο ιδρώτας και διάφορα βακτήρια μπορούν εύκολα να συγκεντρωθούν στην περιοχή και να «παγιδευτούν» μέσα στα εσώρουχά σας.

Συνήθως, το τσεπάκι αποτελείται από βαμβάκι, το οποίο είναι και ένα μη συνθετικό ύφασμα που αναπνέει καλά και βοηθά στον «εξαερισμό» της ευαίσθητης περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο, αφενός τα εσώρουχα (και τα μαγιό) σας είναι πιο άνετα, αφετέρου είναι καλύτερα από άποψη υγιεινής, δεδομένου ότι μειώνονται οι πιθανότητες κάποιας μόλυνσης.

Φυσικά, ακόμα και αυτό το τσεπάκι δεν είναι αρκετό, σε περίπτωση που είστε ιδιαίτερα δραστήρια μέσα στην καθημερινότητα ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο, επομένως οι ειδικοί σας προτείνουν να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα καλής ποιότητας, πριν από κάθε σωματική άσκηση.