Θεσσαλονίκη: «Τελειώνει» το Καπάνι – Οριστικό λουκέτο για 40 καταστήματα

4 Νοεμβρίου, 20204:10 ΜΜ

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Νικολόπουλος

«Για εμάς δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πρόβλεψη.  Θα κάνουμε δυο – τρεις μέρες υπομονή να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και μετά θα κλείσουμε. Εμείς έχουμε τρόφιμα, έχουμε τρόφιμα που αλλοιώνονται, κρέατα, ψάρια, φρούτα. Δεν μπορούμε να τα αγοράζουμε και να τα πετάμε. Τώρα πλέον σκεφτόμαστε τη μετακόμιση μας. Να φύγουμε από το Καπάνι και να πάμε σε μια συνοικία. Ναι είναι γεγονός. Η πανδημία “τελειώνει” το Καπάνι, όπως και άλλες παραδοσιακές αγορές σε άλλες πόλεις!»

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Νικολόπουλος, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” και προβλέποντας ουσιαστική εξαφάνιση της ιστορικής αγοράς τροφίμων της Θεσσαλονίκης, αλλά και οριστικό  λουκέτο σε πολλά καταστήματα του κέντρου πόλης συνολικά: «Εάν όλο αυτό δεν σταματήσει, σύντομα – σε έναν ή δύο μήνες- και είναι μια κατάσταση, που θα συνεχίσει να προχωράει, τότε “τελειώνει” όλο το κέντρο της πόλης, όχι μόνο το Καπάνι!»

«Εγώ σας λέω από τώρα ότι το 70% των καταστημάτων, που έχουν κλείσει στην εστίαση, δύσκολα θα ξανανοίξουν. Έχουν χρεωθεί οι περισσότερες επιχειρήσεις. Είναι πολλά καταστήματα που τα ενοίκια έμειναν πίσω. Άλλος χρωστάει τέσσερις μήνες, πέντε μήνες, έξι μήνες κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι εξώσεις. Στο Καπάνι μονάχα από τα 220 καταστήματα πρέπει να έχουν κλείσει οριστικά περίπου 40 και έπεται συνέχεια. Μιλάμε για μεγάλη ζημιά, καταστροφή. Δεν ξέρω τι θα γίνει από δω και πέρα. Χθες ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του lockdown. Απογοητευτική η κίνηση. Όταν βρίσκεσαι στο κέντρο και έχει γίνει απόκεντρο, δεν έχει νόημα να βρίσκεσαι στο κέντρο.»

Ακούστε τις δηλώσεις 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News