Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
διάφοραΤι αποκαλύπτει το σχήμα των οπισθίων για την υγεία σας;

Τι αποκαλύπτει το σχήμα των οπισθίων για την υγεία σας;

Αν παρατηρήσετε γύρω σας θα δείτε ότι το σχήμα των οπισθίων δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορες κατηγορίες.

Το να γνωρίζετε σε ποια κατηγορία ανήκετε είναι σημαντικό, γιατί σας βοηθάει να είστε προσανατολισμένοι στον στόχο σας. Το ξέρετε, δηλαδή πως θα μπορούσαν να δείχνουν τα οπίσθιά σας στην καλύτερή τους μορφή, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

Τα διάφορα σχήματα των οπισθίων οφείλονται κυρίως στην δομή του σκελετού και στην κατανομή του λίπους και των μυών στον σώμα. Συγκεκριμένα, το σχήμα των οπισθίων οφείλεται στην δομή της λεκάνης και στην κατανομή του λίπους σε αυτή την περιοχή, που καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες.

Πως θα καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε; Με τις φωτογραφίες που υπάρχουν παρακάτω δεν θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε. Αν πάλι δείτε ότι το σχήμα των δικών σας οπισθίων δεν ταιριάζει σε καμία φωτογραφία, μην αγχωθείτε, αφού οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται μόνο ως οδηγός. Η μεγάλη ποικιλία που υπάρχει σημαίνει ότι δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν όλα.

Δείτε παρακάτω τα διάφορα είδη και την εξήγησή τους.

  • Το τετράγωνο – σχήμα “H”

329c9ddb9cdfc824152cd7b08a61893d

Αυτό το σχήμα σημαίνει ότι τα εξέχοντα οστά των γοφών σας είναι μεγαλύτερα ή ότι υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα οπίσθιά σας να μην κάνουν καμπύλη, αλλά να φαίνονται ως συνέχεια της μέσης.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στην φωτογραφία παρακάτω.

sexy-woman-ass

Κλασικό τετράγωνο σχήμα που οφείλεται στην κατανομή λίπους.

woman-in-bikini-on-beach-holding-flip-flops

Άλλο ένα τετράγωνο σχήμα που οφείλεται σε μεγαλύτερη λεκάνη.

toned-female-buttocks-with-white-sport-underwear

Τώρα μπορείτε να καταλάβετε, γιατί λένε ότι έχουν τετράγωνο σχήμα;

  • Το στρογγυλό – σχήμα “C” ή “O”

85c43eb95e8945c9974ce4d5067579ec

Το στρογγυλό τους σχήμα οφείλεται στην συγκέντρωση του λίπους στα μάγουλα των οπισθίων. Από μακριά φαίνονται γεμάτα και με καμπύλες.

Ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά.

Είναι προφανές, γιατί λένε ότι σχήμα αυτό μοιάζει και με “μπάλες”.

pose

Άλλη μια φωτογραφία με αυτό το ζωηρό στρογγυλό σχήμα.

sexy-umpire-in-g-string

Το σχήμα αυτό είναι πιο γεμάτο στα πλαϊνά των οπισθίων.

close-up-sexy-woman-ass-on-sky-blue-background

Το παρακάτω σχήμα θα μπορούσε να ανήκει και στην κατηγορία του τετραγώνου, αλλά είναι γεμάτο στα πλαϊνά, οπότε θα το βάλουμε σε αυτή την κατηγορία.

woman-with-sexy-ass

  • Η καρδιά – σχήμα “Α”

487ea52d7f549224ba1236c85efcc1ca

Το συγκεκριμένο σχήμα θεωρείται πολύ θηλυκό και ελκυστικό και οφείλεται στην συγκέντρωση λίπους στο κάτω μέρος των οπισθίων. Αυτό δίνει ένα πιο κωνικό σχήμα στα οπίσθια.

summer-woman

Η συγκέντρωση του λίπους στα οπίσθια και στους γλουτούς, όσον αφορά τις γυναίκες, οφείλεται στα οιστρογόνα. Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουμε τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, με αποτέλεσμα το λίπος να αποθηκεύεται στην κοιλιά, αντί για τους γλουτούς.

back-of-beautiful-woman-with-path

Έχετε καμπύλες; Η γυναίκα στην παρακάτω φωτογραφία έχει..

beach-girl

Τα οπίσθια αυτά θα μπορούσαν να ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, αλλά λόγω του συνδυασμού με την λεπτή μέση, ανήκει στην κατηγορία “καρδιά”. Βλέπετε πως η αποθήκευση λίπους το κάτω μέρος των οπισθίων, δημιουργεί το σχήμα καρδιάς;

sexy-woman-back-on-sea-background

  • Ανεστραμμένο σχήμα- σχήμα “V”

1e7fbab0df0a4c8447b035901220c890

Το ανεστραμμένο σχήμα είναι κοινό στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αφού τα χαμηλά επίπεδα των οιστρογόνων, μεταβάλλουν την αποθήκευση του λίπους από τους γλουτούς στην κοιλιά. Αυτό δημιουργεί το ανεστραμμένο σχήμα, όπου η βάση των οπισθίων φαίνεται πιο γεμάτη από το πάνω μέρος.

beautiful-woman-body-in-white-cotton-underwear

Τα οπίσθια με ανεστραμμένο σχήμα έχουν λιγότερο όγκο στο εξωτερικό και κατώτερο μέρος.

Αυτά τα οπίσθια θα μπορούσαν να ανήκουν στο ανεστραμμένο σχήμα. Τα χέρια στην μέση μας δυσκολεύουν να καταλάβουμε.

perfect-young-womans-buttocks

Αυτά τα οπίσθια θα μπορούσαν να ανήκουν στο σχήμα του τετραγώνου, αλλά η έλλειψη όγκου στο κάτω μέρος, σημαίνει ότι ανήκουν εδώ.

woman-in-ocean

Βρήκατε σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Ωραία! Τώρα ξέρετε πως δείχνουν τα οπίσθιά σας στην καλύτερή τους μορφή. Μπορείτε να βρείτε τις ασκήσεις και τις τεχνικές, που είναι κατάλληλες για το δικό σας σχήμα και τον δικό σας σωματότυπο, για να αναδείξετε το σημείο αυτό του σώματός σας.

calling-you-for-doing-exercise

Αν πάλι δεν θέλετε να ιδρώσετε πολύ, μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι τα εσώρουχα με επένδυση που θα κάνουν τα οπίσθιά σας να φαίνονται ανορθωμένα. Το ξέρατε, ότι υπάρχουν τζιν που έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα;

Αυτά τα έξυπνα ρούχα μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

via

Τα πιο σημαντικά