Τι αποκαλύπτει ο γραφικός μας χαρακτήρας για την προσωπικότητά μας;

18 Μαΐου, 2016 5:24 ΜΜ
More videos

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσες πολλές πληροφορίες μπορούμε να ανακαλύψουμε από τον γραφικό μας χαρακτήρα. Ακριβώς, όπως και η γλώσσα του σώματος, ο γραφικός χαρακτήρας μας μπορεί να αποκαλύψει πράγματα για εμάς, που να σχετίζονται ακόμα και με την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του γραφικού μας χαρακτήρα, που καθορίζουν την προσωπικότητά μας.

  • Το μέγεθος έχει σημασία.

Όταν αναλύουμε τον γραφικό χαρακτήρα, το μέγεθος έχει μεγάλη σημασία. Αν τα γράμματά σας είναι μεγάλα, είστε εξωστρεφής, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και πολύ επικοινωνιακοί. Δεν έχετε κανένα πρόβλημα να είστε το κέντρο της προσοχής. Αν τα γράμματά σας είναι μικρά είναι πολύ πιθανότερο να είστε εσωστρεφής. Είστε συγκεντρωμένοι, προσεχτικοί και ντροπαλοί. Δίνετε πάντα σημασία στις λεπτομέρειες και αναλύετε πολύ τους ανθρώπους, πριν αποκτήσετε οικειότητα μαζί τους.

  • Το κενό ανάμεσα στις λέξεις και τα γράμματα.

Το μεγάλο κενό ανάμεσα στις λέξεις υποδεικνύει θέματα εμπιστοσύνης. Προτιμάτε την μοναχικότητα και αποφεύγετε την επαφή με άλλους ανθρώπους. Η μεσαία απόσταση δείχνει, ότι αισθάνεστε άνετα με τους άλλους ανθρώπους. Το μικρό κενό υποδεικνύει μια αστάθεια στα συναισθήματα και τις σκέψεις. Αισθάνεστε την ανάγκη να περιβάλλεστε διαρκώς από ανθρώπους και δεν αντέχετε στην ιδέα του να είστε μόνοι.

Η μεσαία απόσταση ανάμεσα στα γράμματα υποδεικνύει μια ανεξάρτητη και γεμάτη αυτοπεποίθηση προσωπικότητα. Η μικρή απόσταση δείχνει, ότι δεν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και πιθανόν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

  • Κλίση

Αν τα γράμματά σας δεν έχουν κλίση, είστε λογικοί, πρακτικοί και ισορροπημένοι άνθρωποι. Έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και των καταστάσεων του περιβάλλοντός σας. Αν τα γράμματά σας έχουν κλίση προς τα δεξιά, είστε περισσότεροι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Θέλετε να γνωρίζετε καινούργιους ανθρώπους και σας αρέσουν οι αλλαγές. Αν τα γράμματά σας έχουν κλίση προς τα αριστερά, είστε περισσότερο προσεχτικοί και άτολμοι. Δεν σας αρέσει να είστε το κέντρο της προσοχής, αλλά είστε πολύ καλοί σε ομαδικές εργασίες.

  • Τονισμός

Αν ο τόνος είναι πολύ ψηλά, είστε ονειροπόλοι και έχετε μεγάλη φαντασία. Το σχήμα του τόνου είναι επίσης σημαντικό. Αν κάνετε κύκλο ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα, στην θέση του τόνου, είστε δημιουργικοί και σας αρέσει να αφήνετε την προσωπική σας σφραγίδα σε ό,τι κάνετε.

  • Πίεση

Η πίεση, που ασκούμε στο χαρτί, αποκαλύπτει πολλά για την ζωτικότητα και την εσωτερική ασφάλεια, που νιώθουμε. Η μεγάλη πίεση υποδεικνύει δύναμη, υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Είστε πολύ αφοσιωμένοι στους στόχους σας και πάντα κοιτάτε ένα βήμα παραπέρα. Αν η πίεση είναι μικρή, είστε περισσότερο ευαίσθητοι και συμπονετικοί. Αμφισβητείτε συνεχώς τον εαυτό σας και δυσκολεύεστε στην λήψη αποφάσεων.