Τι ανταλλάγματα ζητούσε η Μόσχα από τον Τσίπρα για το «σχέδιο δραχμή»

30 Ιουλίου, 2017 2:53 ΠΜ
More videos

Νέοι ισχυρισμοί και αποκαλύψεις για τις «επιδιώξεις» του Αλέξη Τσίπρα και τις συνεννοήσεις με το καθεστώς Μαδούρο για στήριξη του σχεδίου ρήξης με τους δανειστές.

Νέοι ισχυρισμοί και αποκαλύψεις για τις επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα και τις συνεννοήσεις με το καθεστώς  Μαδούρο για στήριξη του σχεδίου ρήξης με τους δανειστές,έρχονται μέσα από ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Επικαλούμενο την μαρτυρία πρώην υπουργού της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκείνης της περιόδου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βενεζουέλας, το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές φέρεται να «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη» ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας «στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ότι είχε ζητήσει μεσολάβηση Μαδούρο στη Ρωσία η οποία «ζητούσε από το ΣΥΡΙΖΑ απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει».

Και σε ότι αφορά στα ανταλλάγματα φέρεται να είπε: «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!».

«Ο Αλέξης Τσίπρας μάς έλεγε πως το κόμμα του από την αρχή είχε σχέδιο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Από τη Βενεζουέλα ζητούσε να βοηθήσουμε δίνοντας στη χώρα σας πετρέλαιο. Πίστευε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα μπορούσε να βρει στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα» λέει ο πρώην υπουργός της Βενεζουέλας που ωστόσο διατηρεί την ανωνυμία του.

Η εφημερίδα παραθέτει φωτογραφία του κ.Τσίπρα από επίσκεψη στη Μόσχα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε μεταβεί μαζί με τον Νίκο Παππά το 2013 για ένα «μυστικό» ραντεβού με τον Νικολάς Μαδούρο.

Ο Αλ. Τσίπρας στη Μόσχα με στέλεχος της κυβέρνησης Μαδούρο όπως υποστηρίζει η εφημερίδαΟ Αλ. Τσίπρας στη Μόσχα με στέλεχος της κυβέρνησης Μαδούρο όπως υποστηρίζει η εφημερίδα

Το ρεπορτάζ υπογράφει ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης ο οποίος έχει κάνει αντίστοιχες αποκαλύψεις και στο παρελθόν.

[liberal] [toc]

Ακολουθήστε μας στο facebook: