Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤι άλλο έπρεπε να κάνει ο Αντώνης Κανάκης;

Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Αντώνης Κανάκης;

Να παραδεχθούμε πέντε πράγματα εξαρχής: ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε μία άθλια συμπεριφορά απέναντι στη σύντροφό του και -σύμφωνα με τις καταγγελίες που σκάνε- μια απαράδεκτη κοινωνική συμπεριφορά απέναντι σε κορίτσια και γυναίκες. Αυτό, άσχετα από εκπομπές, τηλεοράσεις και ειδήσεις, νομίζω το καταλάβαμε όλοι. Αν είναι ένοχος για όσα κατηγορείται -που είναι γιατί το παραδέχθηκε στη δημόσια δήλωσή του- θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, όχι εμείς.

ΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ – yupiii.gr

Πάμε παρακάτω…

Ο Αντώνης Κανάκης τηλεοπτικά το χειρίστηκε άψογα. Με ντομπροσύνη και ύφος ανθρώπου που βρίσκεται σε σύγχυση μετά από αυτό που έχει συμβεί. Εγώ προσωπικά το πιστεύω ότι δεν γνώριζε τίποτα, αλλιώς ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχω την αίσθηση πως θα είχε απομακρυνθεί νωρίτερα. Θα μου πεις αυτό είναι μια προσωπική άποψη. Ναι, όμως δεν μπορώ να μην παραδεχθώ πως παρά τις τεράστιες διαφωνίες που έχω με όσα ακούγονται σε αυτή την εκπομπή κατά καιρούς, πως ο Κανάκης και οι συνεργάτες του είχαν πάντα μια ευθύτητα. Και προφανώς δεν είναι “αρρωστάκια” της μικρής οθόνης γιατί όταν δεν είχαν τις κατάλληλες συγκυρίες να βγουν στον αέρα, σιωπούσαν και δεν έκαναν απελπισμένες κινήσεις τηλεοπτικής επιβίωσης.

Και από πότε είναι ένοχος ο διπλανός για τις πράξεις του άλλου; Ο Κανάκης είναι αθώος, όσα έγιναν είναι κινήσεις του Παναγιωτόπουλου. Ξαναλέω, αν κάποιος έχει αποδείξεις πως ο Κανάκης τον κάλυπτε, να βγει να το πει. Αλλά μέχρι τότε ο καθένας μας είναι υπεύθυνος μόνο για τις δικές του πράξεις. Ο Κανάκης φταίει για όσα λόγου χάρη έλεγε για τη Μενδώνη και δεν δεχόταν το “δεν ήξερα” που εκείνη τότε δήλωνε. Μην κρίνεις για να μην κριθείς, λοιπόν. Αιώνιο το ρητό και τελικά επιβεβαιώνεται ακόμα και σήμερα με τον πιο σκληρό τρόπο. Θα μου πεις εκεί μιλούσαμε για την υπουργό Πολιτισμού και ένα θέμα που έπαιρνε πολιτικές διαστάσεις και εδώ έχουμε ένα media-κό crisis. Δεκτό και αυτό. Αλλά εφόσον όλα είναι στο φάσμα του δημόσιου βίου, μοιραία συγκρίνονται και μεταξύ τους.

Η “Αρβύλα” καλά κάνει και συνεχίζει. Γιατί πρώτον είναι δουλειά ανθρώπων. Και όχι μόνο τριών τηλεοπτικών σταρ, αλλά και αρκετών που βρίσκονται πίσω και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Δεν είναι ωραίο να κάνει ένας το λάθος και να την πληρώσουν άλλοι 50. Όπως (λέμε ότι) σκεφτόμαστε τους εργαζόμενους όταν κόβεται μια εκπομπή, ας τους σκεφτούμε και τώρα. Ο φταίχτης πληρώνει ήδη για τις πράξεις του. Ας μην καταδικάσουμε και τους διπλανούς του.

Από εκεί και πέρα, το κοινό δεν είναι μόνο οι αντιδρώντες. Μην ξεχνάμε πως και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν μέσοι τηλεθεατές που θέλουν απλά να δουν το “Ράδιο Αρβύλα” χωρίς να τους αφορά αν αυτός που κάθεται δεξιά λέγεται Στάθης ή Βαγγέλης ή Δημήτρης. Το “Ράδιο Αρβύλα” είναι πολύ πιο δυνατή τηλεοπτική ύπαρξη από έναν Στάθη και συγκεκριμένα από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Κανένας δεν έβλεπε “Ράδιο Αρβύλα” επειδή λάτρευε τον Στάθη. Τον άκουγες αλλά η εκπομπή είναι ο Κανάκης μόνος του αλλά και όλοι μαζί.

Στην τελική, αφήστε τον Αντώνη Κανάκη να τα βγάλει πέρα με το δικό του κοινό. Το σκεπτόμενο, το σατιρικό, αυτό που γουστάρει το “Ράδιο Αρβύλα”. Όλοι οι υπόλοιποι κακά τα ψέματα θα ζήσουμε και χωρίς τον Στάθη στην τηλεόραση. Μη σας πω θα περάσουμε και καλύτερα γιατί σαν θεατής ποτέ δεν υπήρξε αγαπημένος μου τηλεοπτικός ήρωας.

Αλλά σίγουρα ας μην καταδικάσουμε τους υπόλοιπους για όσα έκανε ένας. Γνωμούλα μου, που μπορείτε να την προσπεράσετε κιόλας.

Υ.Γ. Αυτό που πραγματικά πρέπει να μας νοιάζει αυτή τη στιγμή δεν είναι αν φταίει ο Αντώνης Κανάκης. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι αυτή η γυναίκα, αλλά και κάθε γυναίκα, άντρας, κορίτσι ή αγόρι, κάθε ψυχή εκεί έξω που αισθάνεται πως κινδυνεύει από διαπόμπευση, από διασυρμό, από χλευασμό, επειδή μπορεί να πέσει σε έναν σύντροφο που για μια… “απερισκεψία”, όπως χαρακτήρισε την πράξη του ο συγκεκριμένος, αποφασίζει να σου ξεσκίσει τη ζωή. Τις ψυχές παιδιά, να κοιτάξουμε. Είμαστε άνθρωποι και όχι δικαστές καναλιών, παρουσιαστών, εκπομπώ και επιχειρήσεων. Είμαστε άνθρωποι που θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους. Οι εκπομπές θα ξαναφτιαχτούν, οι άνθρωποι δεύτερη φορά δεν ξαναβγαίνουν στην κυκλοφορία.

Τα πιο σημαντικά