Θύματα ένστολης βίας η Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της: «Ο αστυνομικός πατούσε το παιδί στην πλάτη με το πόδι του»

10 Αυγούστου, 20221:16 ΜΜ
More videos

Πώς κατέληξε στο Τμήμα μαζί με την 22χρονη (πια) «Μπουλίτσα» και μετά στο νοσοκομείο «Ελπίς» από τα όργανα της τάξης

Βία και κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικό καταγγέλλει η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή, γνωστή και ως «Φιόνα, μοναδική αγάπη του Μάνθου», από το θρυλικό σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Οπως ισχυρίζεται μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso», η ίδια και η 22χρονη κόρη της, Χριστίνα Ιουστίνα, η οποία είχε υποδυθεί την «Μπουλίτσα» στο «Καφέ της Χαράς», υπέστησαν βάναυση συμπεριφορά από ένστολο σε πλατεία του κέντρου, κοντά στον Κολωνό, την Κυριακή 31 Ιουλίου, μετά τις 18.30. Ολα ξεκίνησαν από ένα λεκτικό επεισόδιο που είχε η Λίλιαν Αρχοντή με δυο άλλες γυναίκες, βλέποντας το παιδί της μιας να πατάει ένα περιστέρι. Ούσα φιλόζωη η ηθοποιός τής έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα να… ανάψουν τα αίματα, να στηθεί καβγάς μεταξύ τους και να κληθεί η Αστυνομία.

«Στο περιπολικό, που έφτασε ύστερα από λίγη ώρα, επέβαιναν δύο αστυνομικοί. Πρώτα μίλησαν με την άλλη πλευρά και μετά φώναξαν εμένα, που περίμενα παραπέρα μαζί με την κόρη μου, η οποία -το τονίζω- δεν είχε καμία εμπλοκή στο επεισόδιο» περιγράφει η Λίλιαν Αρχοντή. «Χωρίς να μου κάνουν καμία ερώτηση για το τι συνέβη, ζητάνε τα στοιχεία μου. Επειδή όμως η άλλη γυναίκα, η οποία με είχε απειλήσει προηγουμένως, περίμενε να ακούσει τι θα έλεγα, εγώ δεν ήθελα να μάθει ποια είμαι, ούτε πού μένω. Αλλωστε φορούσαμε και μάσκες. Είπα λοιπόν στον αστυνομικό πως φοβάμαι να δώσω τα στοιχεία μου γι’ αυτόν τον λόγο, ρωτώντας τον μάλιστα πώς με προφυλάσσει εμένα η Αστυνομία από αυτή τη γυναίκα. Εκείνος δεν μου απάντησε καν. Επέμεινε με επιτακτικό και άγριο τρόπο να του δώσω τα στοιχεία μου, μέχρι που το έκανα… Τότε ο άλλος έκανε την ταυτοποίηση και μου λένε “ελεύθερη”».

H Λίλιαν Αρχοντή στο σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Εφιάλτης

Σύμφωνα με τη γνωστή ηθοποιό, που βλέπουμε ακόμη και σήμερα στις επαναλήψεις της σειράς του Χάρη Ρώμα στον ΑΝΤ1, μόνο… ελεύθερες δεν αφέθηκαν εκείνη τη στιγμή η ίδια και η κόρη της. «Την ώρα που πήγαμε να πάρουμε τα πράγματά μας, που τα είχαμε αφήσει δίπλα σε ένα παγκάκι, για να φύγουμε, ο αστυνομικός στράφηκε προς τη Χριστίνα, ζητώντας κι από εκείνη τα στοιχεία της. Του απαντάει τότε το παιδί: “Εγώ, κύριε, δεν εμπλέκομαι στο περιστατικό, δεν έκανα κάτι”. Εκείνος, όμως, δεν πτοήθηκε. Μαζί με τον άλλον αστυνομικό την πλησίασαν και σχεδόν την κόλλησαν σε ένα κλειστό περίπτερο που ήταν εκεί, ρωτώντας την ο πρώτος αν είναι ανήλικη ή ενήλικη. “Θα σου φερθούμε σαν ενήλικη” της είπε τότε ο ίδιος. Η Χριστίνα μού φαινόταν πολύ φοβισμένη, είχε γουρλώσει τα μάτια της και, πάνω που πήγε να του πει το όνομά της, την αρπάζει από το χέρι και με μια κίνηση τη ρίχνει μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο» καταγγέλλει η Λίλιαν Αρχοντή.

Και συνεχίζει συγκλονισμένη: «Εγώ φώναζα “το παιδί μου, αφήστε το παιδί μου, βοήθεια!” Εκείνος, όμως, της πατούσε την πλάτη με το πόδι του. Σαν τα περιστατικά ένστολης βίας που βλέπουμε στην Αμερική με τους Αφροαμερικανούς. “Πνίγομαι, μανούλα, βοήθεια” έλεγε η Σοφία μου. Περνούσε κόσμος από μακριά, αλλά βλέποντας τους αστυνομικούς δεν πλησίασε κανείς. Στο μεταξύ σπάσανε τα γυαλιά του παιδιού κατά την πτώση και, επειδή έχει υψηλή μυωπία, δεν έβλεπε καν… Είχε, όμως, και χειρότερο… Την ώρα που φώναζα “αφήστε το παιδί μου”, με πιάνει ο άλλος αστυνομικός και με ρίχνει κι εμένα κάτω. Μας λένε τότε ότι μας συλλαμβάνουν για απείθεια και βία. Βία εμείς; Δυο γυναίκες απέναντι σε δυο αστυνομικούς; Εκείνοι μας τραβολογούσαν, έχουμε μώλωπες… Εκείνοι μας φέρθηκαν βάναυσα. Επειτα μας βάλανε χειροπέδες και μας πετάξανε μέσα στο περιπολικό. Μάλιστα, ο πρώτος αστυνομικός, ο πιο νταής, τράβηξε επίτηδες από το στήθος την κόρη μου για να την πονέσει μέχρι να τη βάλει στο περιπολικό. Και, όταν του είπε το παιδί ότι μπορούσε να μπει και μόνη της, της έδωσε χαστούκι μπροστά μου. Μας φέρθηκαν λες και ήμασταν κακοποιοί, λαθρομετανάστες, ούτε ξέρω τι άλλο…»

Οπως ισχυρίζεται η Λίλιαν Αρχοντή, με το που ξεκίνησε το περιπολικό για το Α.Τ. Κολωνού, η ίδια έπαθε κρίση άσθματος. «Τους έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα κι εκείνοι δεν έδιναν σημασία. Μάλιστα, ο αστυνομικός που χτύπησε τη Χριστίνα, ο οποίος οδηγούσε κιόλας, έκλεισε το μάτι στον άλλον λέγοντας “κοίτα να δεις τι θα της κάνω τώρα…”, άρχισε να τρέχει σαν τρελός και να μας κάνει κύκλους μέσα από στενά. Μέχρι και ο άλλος αστυνομικός πρέπει να τρόμαξε κάποια στιγμή, γιατί του είπε να ηρεμήσει… Εκείνος τότε, σαν να με γνώρισε ξαφνικά, άρχισε να λέει: “Ρε συ, εγώ αυτή κάπου την ξέρω…” Συγγνώμη, εγώ ξέρω πως την Αστυνομία την καλούμε για να μας προφυλάξει. Εγώ δεν έβλεπα μπροστά μου δυο καλούς αστυνομικούς εκείνη τη στιγμή, αλλά δυο κακούς ανθρώπους» αναφέρει έξαλλη στην «Espresso» η ηθοποιός.

Αυτόφωρο

Φτάνοντας στο αστυνομικό τμήμα, η τηλεοπτική «Φιόνα» και η κόρη της πληροφορήθηκαν πως έπρεπε να περάσουν Αυτόφωρο, αφού είχε προβεί σε νομική ενέργεια εναντίον τους ο αστυνομικός, ο οποίος τις άφησε εκεί και έφυγε. «Στο Τμήμα ήταν όλα μέλι γάλα. Μας φέρθηκαν πολύ καλά. Βέβαια, δεν μας επέτρεψαν να πάμε στο νοσοκομείο, καθώς θα περνούσαμε Αυτόφωρο, αλλά ήταν ευγενικοί απέναντί μας. Με του που μπήκα, μου είπαν “καλώς τη Φιόνα. Μίλα μας στον ενικό, εσύ μας μεγάλωσες, σε αγαπάμε”. Μόλις δε εξέφρασα την οργή μου για ό,τι συνέβη, ήταν συγκαταβατικοί. “Εντάξει, ξεχάστε το περιστατικό, μην μπλέξεις τώρα τα κανάλια, όλα θα πάνε καλά” μου έλεγαν». Οπως σημειώνει η ηθοποιός, το επόμενο πρωί, αφού πήραν αναβολή από το δικαστήριο για να βρουν δικηγόρο, η ίδια και η κόρη της πήγαν στο Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου καταγράφηκαν οι κακώσεις και οι μώλωπές τους. «Την επόμενη μέρα, επειδή μου έμεινε ένα έντονο μούδιασμα στο χέρι, εγώ πήγα και στον “Ευαγγελισμό”. Περιμένουμε τώρα να πάρουμε στα χέρια μας την καταγραφή στοιχείων από τα νοσοκομεία με αίτηση που έχουμε κάνει. Ο ΣΕΗ μού βρήκε δικηγόρο, την κυρία Ελλη Ρούσσου, και με στηρίζει. Οι συνάδελφοι είναι μαζί μας. Και το #MeToo και το Χαμόγελο του Παιδιού. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι…» καταλήγει η Λίλιαν Αρχοντή.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News