Θύελλα αντιδράσεων στη Μύκονο: Η Fraport χρεώνει τη στάθμευση ταξί, μίνι βαν και λεωφορείων στο αεροδρόμιο

13 Μαΐου, 2022 12:48 ΠΜ
More videos

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους επιχειρηματίες του τουρισμού της Μυκόνου η απόφαση της Fraport που διαχειρίζεται το πάρκινγκ του αεροδρομίου ”Μαντώ Μαυρογένους”. Η εταιρεία αποφάσισε να χρεώσει τον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων, των μίνι βαν και των ταξί με συγκεκριμένο αντίτιμο.

Όπως γίνεται γνωστό οι υπεύθυνοι σχεδιάζουν να βάλουν μπάρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιο όχημα θέλει να πλησιάσει την έξοδο αφίξεων για να πάρει πελάτες θα πρέπει να πληρώνει.

Οι τουριστικοί φορείς κατηγορούν την Fraport ότι παρουσιάζει αυτή την επιβολή διοδίων με τον μανδύα της δήθεν διευκόλυνσης του κοινού προσπαθώντας να βάλει δήθεν τάξη στο χάος που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι, αλλά στην πραγματικότητα η ίδια η εταιρεία με την ρύθμιση αυτή συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία αυτού του χάους.

Να σημειωθεί πως έχει κυκλοφορήσει και τιμολογιακός κατάλογος για την στάθμευση στον χώρο των αφίξεων στον οποίο θα εισέρχονται μόνο οχήματα με επαγγελματικό ΑΦΜ. Αναλυτικότερα: Τα αυτοκίνητα κάτω των 7 μέτρων θα αγοράζουν κάρτα με 240 ”χρονομονάδες” με κόστος 1.200 ευρώ συν ΦΠΑ.

Τα αυτοκίνητα άνω των 7 μέτρων θα αγοράζουν κάρτα με 240 ”χρονομονάδες” με κόστος 1.600 ευρώ συν ΦΠΑ. Τα λεωφορεία των 50 ατόμων θα πληρώνουν 2.000 εύρώ συν ΦΠΑ για 240 ”χρονομονάδες”. Για την φετινή σαιζόν προσφέρεται η δυνατότητα να αγοραστούν οι μισές χρονομονάδες για τα μισά χρήματα. Οι ξενοδόχοι της Μυκόνου βρίσκονται σε ετοιμότητα και ήδη υπάρχουν σχέδια για αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Δείτε το βίντεο του mykonoslive.tv: