Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΘύελλα αντıδράσεων με το φıλί στο στóμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Ηφαιστίωνα

Θύελλα αντıδράσεων με το φıλί στο στóμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Ηφαιστίωνα

O Δημήτρης Νατσιός ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει δράση εναντίον του Netflix για τη σειρά στην οποία ο Μέγας Αλέξανδρος φέρεται να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον Ηφαιστίωνα.

Eπίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός, προκειμένου να παρέμβει για την προβολή του ντοκιμαντέρ στην διαδικτυακή πλατφόρμα Netflix όπου ο Μέγας Αλέξανδρος παρουσιάζεται να έχει σχέση με άτομο του ίδιου φύλου.

3318b687 0fb5 4519 994e 0c860f69b6c5

Oπως αναφέρει το Vouliwatch το γεγονός κοινοποίησε ο ίδιος ο Δημήτρης Νατσιός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέροντας πως «κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και την καλώ να προστατεύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά και να προβεί στις δέουσες ενέργειες κατά των ιδιοκτητών της εταιρίας NETFLIX για την σκόπιμη παραποίηση ιστορικών στοιχείων της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Δείτε το βίντεοΣωρεία αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων έχει προκαλέσει η νέα σειρά του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο καθώς παρουσιάζει τον στρατηλάτη ως ομοφυλόφιλο.

Η σειρά “Alexander: The Making of a God” φαίνεται πως διερευνά ποικίλες πτυχές της ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικότητάς του. Η Δρ. Salima Ikram από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου φαίνεται πως εκφράζει την άποψη πως ο Ηφαιστίων δεν ήταν απλά ένας αγαπημένος σύντροφος, αλλά ίσως η μεγαλύτερη αγάπη του Αλεξάνδρου.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σεξουαλικότητα του Αλεξάνδρου δεν μπορεί να ερμηνευτεί με σύγχρονους όρους. Η σεξουαλική κουλτούρα και οι έννοιες περί σεξουαλικότητας διαφέρουν σημαντικά ανάμεσα στους αρχαίους πολιτισμούς και τους σύγχρονους και δεν πρέπει να αξιολογούνται με τον ίδιο τρόπο.

Ο καθηγητής Lloyd Llewellyn-Jones του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ επισημαίνει ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ήταν ο κανόνας στον ελληνικό κόσμο και ότι οι Έλληνες δεν είχαν έναν όρο για την ομοφυλοφιλία, καθώς η έννοια δεν ήταν παρούσα στον πολιτισμό τους.

Όπως αναφέρεται και στην περίληψη του ντοκιμαντέρ: «Μέσα από συνεντεύξεις και με ειδικούς και καθηλωτικές αναπαραστάσεις, αποκαλύπτεται η μοναδική ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο».

Τα πιο σημαντικά