Θρήνος στον Εύοσμο: «Μας έκαψε, χάσαμε το παιδί μας άδικα! Δεν γίνεται να έχεις όπλο με σφαίρες στο σπίτι»

23 Απριλίου, 2022 7:00 ΜΜ
More videos

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο 15χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης καθώς και ο 56χρονος πατέρας του.

Πατέρας και γιος αναμένεται να οδηγηθούν στο Εισαγγελέα.

Να συνειδητοποιήσουν τον άδικο τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Νίκος προσπαθούν οι συγγενείς του 15χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο παιδικός του φίλος και ο πατέρας του συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Οι δύο έφηβοι περιεργάζονταν κυνηγετική καραμπίνα. Το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να καρφωθεί στο κεφάλι του Νίκου.

«Τα παιδιά ήταν πολύ αγαπημένα, φίλοι κολλητοί» δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του 15χρονου αγοριού και συνέχισε: «Ο δικός μου πήγε για δυο ώρες στο σπίτι του φίλου του να δουν ταινία, πήρε το όπλο ο φίλος του και έγινε αυτό που έγινε. Είναι δύσκολο για όλους μας. Δεν γίνεται να έχεις όπλο στο σπίτι και μάλιστα με σφαίρα. Δεν είμαστε καθόλου καλά, έχουμε χάσει το παιδί μας».

Από την πλευρά της, η γιαγιά του θύματος είπε: «Ο εγγονός μου ήταν από το δημοτικό κολλητός φίλος με το παιδί το άλλο. Χθες το πρωί είχε πει στη νύφη μου ότι θα πήγαινε στο σπίτι του φίλου του να δουν ταινία. Η νύφη μου του είπε να μην αργήσει γιατί θα έπρεπε να φύγουν να έρθουν σε μας στο Κιλκίς για Πάσχα. Η ώρα πέρασε, είχε πάει 12:30 και η νύφη μου ανησύχησε».

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, η μητέρα του παιδιού πήρε τηλέφωνο στους γονείς του φίλου του, ώστε να δει τι έγινε και της απάντησαν πως ο Νίκος χτύπησε και τον πηγαίνουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. «Η νύφη μου τρελάθηκε και έτρεξε να ακολουθήσει. Ακόμα και μέσα στο ασθενοφόρο προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη. Όμως τελικά μάταια. Ο φίλος του είπε στο παιδί μας έλα να σου δείξω το όπλο του πατέρα μου. Όμως φαίνεται πως είχαν αφήσει σφαίρα μέσα. Έκανε μια λάθος κίνηση το παιδί, εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι», συνέχισε η γιαγιά του 15χρονου.

Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας πως αρχικά το παιδί φαίνεται πως φοβήθηκε και είπε πως ο Νίκος χτύπησε στο τραπέζι και έπεσε. «Όμως τελικά ήταν ψέματα. Μας έφαγε! Μας έκαψε! Χάσαμε το παιδί μας τόσο άδικα. Φταίει και το παιδί, όμως πιο πολύ φταίει ο πατέρας. Δεν γίνεται να αφήνεις όπλο στο σπίτι και μάλιστα με σφαίρα μέσα. Είναι άδικο, είναι κρίμα», δήλωσε.