Θρήνος και οργή για το βρέφος που πνίγηκε το βράδυ των Χριστουγέννων ανοικτά της Πάρου

27 Δεκεμβρίου, 20217:29 ΜΜ

Την ώρα που όλοι μας ήμασταν στη ζεστασιά του σπιτιού μας και γιορτάζαμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα την παραμονή των Χριστουγέννων μια απίστευτη τραγωδία συνέβη στα ανοικτά της Πάρου.

12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος πνίγηκαν μετά το ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους με περισσότερους από 80 μετανάστες και πρόσφυγες ανοιχτά της Πάρου το βράδυ της Παρασκευής. 63 άνθρωποι διασώθηκαν από τα παγωμένα νερά και μεταφέρθηκαν στην Πάρο, ενώ οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους συνεχίζονται.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΝΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ

Κι όμως η είδηση αυτή πέρασε στα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας και κανείς δεν νοιάστηκε για το άτυχο αγγελούδι που πνίγηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Όπως γράφει η Σοφία Βεργοπούλου  “Ένα βρέφος πνίγεται ανοικτά της Πάρου, βράδυ Χριστουγέννων. Ε και; Η φωτογραφία δεν αναρτάται ποτέ, η είδηση περνάει στα ψιλά, αναφέρεται σε ναυάγιο με μετανάστες και κάπου στην 15η με 16η σειρά μιλάει για τόσους νεκρούς συν ένα βρέφος

Τι μεσολάβησε και γίναμε τόσο απαθείς; Τι έχει πάει στραβά με την ανθρωπότητα;

Εξάλλου, όπως θα πει ο υπέρμαχος της ατομικής ευθύνης χρήστης «ειν’ ευθύνη της μάνας του που το βαλε στη βάρκα. Ήξερε τον κίνδυνο».

Και αφού αποφάσισα να μη γράψω τίποτα Χριστουγεννιάτικο είδα τη φωτογραφία του βρέφους. Και διάβασα αυτό που θα σου πει κάθε διασώστης:

Τα πνιγμένα μωρά είναι ότι πιο βαρύ έχεις σηκώσει γιατί μοιάζουν απλώς σα να κοιμούνται

Λυπάμαι, λυπάμαι βαθύτατα που συνέβη, λυπάμαι ακόμη περισσότερο που μοιάζει σα να μη νοιάζει πια κανέναν. Λυπάμαι που κάθομαι και γράφω στο κλείσιμο του χρόνου για αυτό που νόμιζα αφελώς ως αυτονόητο. Την ανθρωπιά

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News