Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΘρήνος για την γενναιóδωρη Γεωργία - Έφυγε από τη ζωή ανήμερα των...

Θρήνος για την γενναιóδωρη Γεωργία – Έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η Γεωργία Δημάκη, ιδρύτρια του τουριστικού γραφείου Dimaki Travel

Έφυγε από τη ζωή η Γεωργία Δημάκη, η οποία συνέδεσε το όνομά της με τον τουρισμό.

Η Γεωργία Δημάκη ήταν αυτή που ίδρυσε το τουριστικό γραφείο Dimaki Travel, στη Θεσσαλονίκη. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από το σελίδα Omorfa Taxidia, η οποία ανέφερε πως η Γεωργία Δημάκη έδινε εδώ και καιρό μάχη με τον καρκίνο.

dimaki

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 11πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ξηροκρήνη και η ταφή στο νεκροταφείο της Καλλικράτειας στη Χαλκιδική.

dimaki 1

Αναλυτικά η ανάρτηση της σελίδας Omorfa Taxidia:

Καλό ταξίδι Γεωργία Δημάκη…
Ανήμερα των Χριστουγέννων, μια δυσάρεστη είδηση σκόρπισε τη θλίψη στον τουριστικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Η Γεωργία Δημάκη, δημιουργός του τουριστικού γραφείου Dimaki Travel, έχασε τη πολύμηνη μάχη της με τον καρκίνο.
Όσοι τη γνώρισαν, όσοι ταξίδεψαν μαζί της, θα τη θυμούνται ως μια πληθωρική και δημιουργική προσωπικότητα. Εργατική και ακούραστη, γενναιόδωρη και θαρραλέα, κοσμούσε τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.
Η συμφορά τη βρήκε τόσο νέα, στην καλύτερη περίοδο της ζωής της σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Οι ελληνορθόδοξες εκκλησιές και προσκυνήματα στην Τουρκία, χάνουν έναν συμπαραστάτη τους. Όχι μόνο γιατί διοργάνωνε προσκυνηματικές εκδρομές σ΄αυτά, αλλά και γιατί σε κάθε ταξίδι στην Τουρκία η μπαγκαζιέρα του λεωφορείου της ήταν πάντα γεμάτη από αυτά που είχαν ανάγκη.
Είχε αναπτύξει και συνδικαλιστική δράση καθώς διατέλεσε για δυο θητείες μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τον σύντροφο της. Ο πατέρας της, ο κ. Αδάμ, βετεράνος καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού, αντιμετώπισε πολλές φουρτούνες στη ζωή του. Αυτή είναι μακράν η χειρότερη. Του ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο να την αντιμετωπίσει με την ίδια γενναιότητα…
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 11πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ξηροκρήνη και η ταφή στο νεκροταφείο της Καλλικράτειας στη Χαλκιδική.
ΣΣ: Η φωτογραφία είναι στην Προύσα πριν από ένα χρόνο, σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που οργάνωσε η ίδια, λίγο πριν ξεκινήσει ο άνισος αγώνας της με το θάνατο.

Τα πιο σημαντικά