Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΘρήνος για πασίγνωστο δημοσιογράφο: Νεκρός ο 6χρονος γιος του, το σπαρακτικό δημόσιο...

Θρήνος για πασίγνωστο δημοσιογράφο: Νεκρός ο 6χρονος γιος του, το σπαρακτικό δημόσιο αντίο του

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί ο πασίγνωστος παρουσιαστής και δημοσιογράφος του NBC News, Richard Engel, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο 6χρονος γιος του, Henry.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Richard Engel (@richardengelnbc)

Ο Richard Engel είναι ο επικεφαλής του διεθνούς ρεπορτάζ και έχει εργαστεί ως πολεμικός ανταποκριτής του NBC News.
Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του 6χρονου γιου του γνωστοποίησε ο ίδιος ο Engel, μέσω του Twitter, την Πέμπτη 18 Αυγούστου.

«Ο αγαπημένος μας γιος Henry πέθανε. Είχε τα πιο γλυκά μπλε μάτια, ένα μεγάλο χαμόγελο και ένα μεταδοτικό γέλιο. Πάντα τον περιβάλλαμε με αγάπη και μας ανταπέδωσε όσα του δώσαμε και άλλα τόσα. Mary και Richard», έγραψε.


https://twitter.com/RichardEngel/status/1560272477854478343
Το άτυχο αγοράκι είχε διαγνωστεί με σύνδρομο RETT ως βρέφος, που είναι μία μία γενετική διαταραχή του εγκεφάλου για την οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα η θεραπεία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού επεισοδίου εξηγεί ότι η διαταραχή «χαρακτηρίζεται από φυσιολογική πρώιμη ανάπτυξη και ακολουθούμενη από επιβράδυνση της ανάπτυξης, απώλεια σκόπιμης χρήσης των χεριών, διακριτικές κινήσεις των χεριών, επιβράδυνση της ανάπτυξης του εγκεφάλου και του κεφαλιού, προβλήματα με το περπάτημα, επιληπτικές κρίσεις και διανοητική αναπηρία».

«Οι ερευνητές κάνουν εκπληκτική πρόοδο χρησιμοποιώντας τα κύτταρα του Henry για να βοηθήσουν στη θεραπεία του συνδρόμου RETT, ώστε άλλοι να μην χρειαστεί να υπομείνουν αυτήν την τρομερή ασθένεια», έγραψε ο Engel σε άλλο tweet.


https://twitter.com/RichardEngel/status/1560273295206821889Τα πιο σημαντικά