Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΘρίλερ στην Πάτρα - Σχεδόν «τέλειο» άλλοθι η Δήμητρα για τη δολοφονία...

Θρίλερ στην Πάτρα – Σχεδόν «τέλειο» άλλοθι η Δήμητρα για τη δολοφονία της Ίριδας

Την ίδια την αδερφή της, Δήμητρα, χρησιμοποίησε ως άλλοθι η Ρούλα Πισπιρίγκου τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου 2021 όταν δολοφόνησε, μέσω ασφυξίας, την 6 μηνών Ίριδα, η οποία εκείνη τη στιγμή κοιμόταν στην κούνια της παρέα με το πανάκι-νάνι της, το οποίο μετατράπηκε σε δολοφονικό όπλο! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες παρέπεμψαν την κατηγορουμένη σε νέα απολογία για τις δολοφονίες της Μαλένας αλλά και του βρέφους.

  • Κατά την εισαγγελική κρίση και σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, τα πάντα ήταν προσχεδιασμένα. Η 33χρονη προσωρινά κρατούμενη στον Κορυδαλλό είχε βάλει ως στόχο να δολοφονήσει το αγγελούδι που μόλις έξι μήνες πριν είχε φέρει στη ζωή ως «δώρο» στην Τζωρτζίνα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως εκτιμούν, κάλεσε την αδελφή της προκειμένου να της κάνει παρέα με πρόσχημα τις δύσκολες στιγμές που περνούσε με τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος, ως γνωστόν, είχε φύγει από το σπίτι εξαιτίας του βίαιου επεισοδίου που είχε με τη σύζυγό του, καθώς την είχε πιάσει να απιστεί.

Γι’ αυτόν τον λόγο, συνεχίζουν οι ίδιες «πηγές», η Πισπιρίγκου φρόντισε να απαθανατίσει στο κινητό την τελευταία νύχτα που η Ίριδα ήταν ζωντανή και χαμογελαστή, ενώ στη συνέχεια περιέφερε το συγκεκριμένο υλικό στα κανάλια προκειμένου να αποδείξει ότι όντως έπασχε από ατοπική δερματίτιδα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, το αφήγημα της Πισπιρίγκου ότι το υγιέστατο μέχρι εκείνο το ξημέρωμα βρέφος κατέληξε από ένα σπάνιο καρδιακό νόσημα, την αγενεσία φλεβόκομβου, όπως καταγράφηκε στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση και ανατράπηκε πλήρως από το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αλλά και από την ίδια την κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα, δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

  • Πέραν του επίσημου πορίσματος των πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας (το δολοφονικό πανάκι αποτελεί πειστήριο-σοκ, καθώς είναι ποτισμένο με το αίμα του βρέφους, το οποίο -σύμφωνα και με την έκθεση DNA- προήλθε από το στόμα της Ίριδας, διότι δεν πρόκειται για οροαιματηρό υγρό), την κατηγορουμένη «καίνε» οι παραλείψεις της αλλά και η κατάθεση της ίδιας της αδελφής της, την οποία ουσιαστικά -κατά τη δικαστική κρίση- χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με το «σενάριο» της Πισπιρίγκου, η Ίριδα έπεσε για ύπνο γύρω στις 11.30 το βράδυ της 20ής Απριλίου. Μέχρι και τις 07.30 το πρωί, δηλαδή οκτώ ώρες αργότερα, το βρέφος κοιμόταν σαν πουλάκι, κάτι το οποίο πάντως δεν συνηθίζεται για μωρά τόσο μικρής ηλικίας, τα οποία ως γνωστόν ξυπνούν επειδή πεινάνε.

  • Ακόμη όμως και έτσι να συνέβαινε (έστω ότι η Ίριδα αποτελούσε την εξαίρεση στον κανόνα), είναι ιδιαίτερα δυσεξήγητο το γεγονός ότι επί οκτώ ώρες η μητέρα της και νυν κατηγορουμένη δεν είχε την έννοια να δει εάν το παιδί της αναπνέει. Ως γνωστόν, εκείνη την περίοδο η Πισπιρίγκου υποτίθεται ότι θρηνούσε για τον θάνατο της Μαλένας από ηπατική ανεπάρκεια, που και η ίδια είχε αμφισβητήσει καταθέτοντας μήνυση. Είχε υποστεί λοιπόν τον αιφνίδιο θάνατο ενός παιδιού.

Ένα τεράστιο σοκ!

  • Για ποιον λόγο δεν είχε φροντίσει, όπως κάνει η συντριπτική πλειονότητα των γονέων, η Ίριδα να κοιμάται σε κούνια δίπλα της ή γιατί δεν είχε τοποθετήσει τις φορητές κάμερες προκειμένου να διαπιστώνει από το υπνοδωμάτιό της εάν το παιδί της ζει και αναπνέει;
  • Δεν είχε κάποιου τέτοιου είδους άγχος το οποίο έχουν οι περισσότεροι γονείς, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν βιώσει τέτοια απώλεια;

Τα πιο σημαντικά