Θρίλερ στην Πάτρα – Γρηγόρης Λέων – «Να ερευνηθούν και οι ιατροδικαστές – Δεν είχαν αθώα κίνητρα»

15 Απριλίου, 2022 6:19 ΜΜ
More videos

Αιχμές κατά των συναδέλφων του αφήνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση της Πάτρας και καλεί τις Αρχές να διερευνήσουν τι πραγματικά συνέβη με τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το θέμα.

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, για πρώτη φορά ζητάει να μπουν στο κάδρο της έρευνας ιατροδικαστές που προσπάθησαν όπως τονίζει, να συσκοτίσουν τα δραματικά γεγονότα. Ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάνει λόγο για κίνητρα που δεν ήταν αθώα.

Κατακεραυνώνει ο Γρηγόρης Λέων

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους, δεν είναι εύκολο. Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ για αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση, θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό».

«Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί και αρχίζει να γίνεται περίεργο, η επιμονή στο λάθος. Αυτό ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα».

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη, με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα».