Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΘρίλερ στην Πάτρα – Γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας πίσω από την διακίνηση...

Θρίλερ στην Πάτρα – Γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας πίσω από την διακίνηση κεταμίνης

Επιχειρηματίας της Χαλκίδας που διατηρεί εστιατόριο, καφετέρια και γυμναστήριο είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών (ανάμεσά τους κεταμίνη) και αναβολικών.

Πρόκειται για έναν 32χρονο, ο οποίος περιγράφεται ως πολίτης υπεράνω υποψίας. Σε επαγγελματικό προφίλ που διατηρεί σε γνωστή εφαρμογή του διαδικτύου παρουσιάζεται ως συνιδιοκτήτης των τριών επιχειρήσεων, ενώ ως εικόνα προφίλ έχει ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ένας 37χρονος Έλληνας, ο οποίος επίσης περιγράφεται ως πολίτης υπεράνω υποψίας.

Η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα ύστερα από σήμα που έλαβε από τις Αρχές του Σικάγου για τον εντοπισμό τριών δεμάτων με ναρκωτικά, τα οποία εστάλησαν από τη χώρα μας. Η Ασφάλεια ξεκίνησε την έρευνα και διαπίστωσε ότι το ίδιο κύκλωμα έστειλε ακόμα δύο δέματα, ένα εκ των οποίων περιείχε 500 γραμμάρια κεταμίνης. Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική οργάνωση πουλούσε –μέσω ταχυδρομικής αποστολής- ναρκωτικά και αναβολικά στην Αμερική, στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιταλία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες Μεγάλη Τρίτη στη Χαλκίδα, όπου συνελήφθησαν τα δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένα.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες από τον περασμένο Φεβρουάριο διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τοποθετούσαν σε δέματα και ταχυδρομούσαν, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, από διωκτικές Αρχές του εξωτερικού, τον περασμένο Φεβρουάριο και Απρίλιο, κατασχέθηκαν συνολικά πέντε δέματα που ταχυδρομήθηκαν από μέλη του κυκλώματος, τα οποία περιείχαν ναρκωτικά δισκία, μεταξύ των οποίων: περισσότερα από 500 γραμμάρια της φαρμακευτικής ουσίας Κεταμίνη πάνω από 248 δισκία Ecstasy, καθώς και ουσία απαγορευμένη από τον Οργανισμό Φαρμάκων της συγκεκριμένης χώρας.

Επιπλέον, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στα μέσα περίπου του τρέχοντος μήνα, κατασχέθηκαν από ταχυδρομικό κατάστημα 10 ακόμη υπό αποστολή δέματα, που είχαν ταχυδρομήσει οι ανωτέρω δράστες με προορισμό διάφορες χώρες του εξωτερικού και περιείχαν πληθώρα παράνομων αναβολικών ουσιών, σε μορφή δισκίων, υγρών αλλά και ενέσιμων, τα οποία εστάλησαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), για να εξεταστούν εργαστηριακά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Υπό αποστολή, δέμα εντός του οποίου βρέθηκε συσκευή ψηφιακού δορυφορικού αποκωδικοποιητή, ο οποίος αφού αποσυναρμολογήθηκε βρέθηκε να περιέχει, επιμελώς κρυμμένα:

 • 120 ναρκωτικά δισκία,
 • 885,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • 141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy)
 • 1 γραμμάριο ecstasy, σε κρυσταλλική μορφή, 184 δισκία αναβολικών ουσιών,
 • 82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,
 • 8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία,
 • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
 • 700 ευρώ
 • και 5 τηλεφωνικές συσκευές,
 • αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας (κουτάκια, νάιλον σακουλάκια, κ.λπ.),
 • 2 σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και
 • συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Πηγή: policenews, nassosblog

Τα πιο σημαντικά