Θρίλερ στην Πάτρα – Ασκήθηκε νέα δίωξη εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου

19 Ιουλίου, 2022 5:44 ΜΜ
More videos

Αντιμέτωπη με μια ακόμη κακουργηματική κατηγορία βρίσκεται η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, έπειτα από συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η «μητέρα» των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, κατηγορείται πλέον ότι πριν σκοτώσει τη μεγάλη της κόρη με τη χορήγηση της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης, είχε αποπειραθεί και νωρίτερα να κόψει το νήμα της ζωής της, μέσα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται να περάσει το κατώφλι της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, για την συμπληρωματική απολογία της. Η κατηγορούμενη που θα μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μπορεί να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για τη νέα αυτή εξέλιξη και να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Από την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας φαίνεται πως ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα, σε εξωτερική παρέμβαση από τη μητέρα της. Το σχέδιό της ναυάγησε χάρη στην κινητοποίηση των γιατρών, που κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή, το οποίο όμως είχε υποστεί σοβαρές βλάβες και παρέμεινε τετραπληγικό.

Υπενθυμίζεται πως η περιπέτεια της άτυχης 9χρονης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν μεταφέρθηκε από τη μητέρα της στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο. Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε στους γιατρούς ότι το παιδάκι πάθαινε σπασμούς. Αν και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, οι γιατροί δεν εντόπισαν κάτι και την ενημέρωσαν πως θα έπαιρνε εξιτήριο. Ξαφνικά η «μητέρα» ειδοποίησε τους γιατρούς πως «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Ήταν η στιγμή που αιφνιδιάστηκε από τη μητέρα ενός άλλου παιδιού στο διπλανό θάλαμο, που άνοιξε την πόρτα και βρέθηκε απέναντί της. (Την αποκάλυψη αυτή είχε φέρει στο φως το «Τούνελ».)

Όταν οι γιατροί έφτασαν στο θάλαμο νοσηλείας, βρήκαν την 9χρονη ουσιαστικά νεκρή και κατάφεραν να την επαναφέρουν ύστερα από 45 ολόκληρα λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Γι’ αυτό το περιστατικό έκρινε ο εισαγγελέας ότι πρέπει να ασκηθεί νέα δίωξη σε βάρος της ήδη κατηγορούμενης «μητέρας», κρίνοντας πως ήταν μια προσπάθεια να σκοτώσει το παιδί, χωρίς να τα καταφέρει.

Μαλένα και Ίριδα…

Η νέα κατηγορία στη Ρούλα Πισπιρίγκου έρχεται τη στιγμή που αναμένεται η απόφαση των εισαγγελέων για το εάν θα προχωρήσουν ή όχι σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.