«Θλιβερή απόφαση. Τεράστια αδικία. Δεν είναι αστείο»: Πυρ και μανία η Ελένη Ράντου, το κείμενο καταπέλτης

25 Δεκεμβρίου, 20223:31 ΜΜ
More videos

Την έντονη δυσαρέσκειά της αναφορικά με το νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξισώνει πτυχία δραματικών σχολών και εν γένει καλλιτεχνικών σπουδών, με απολυτήρια Λυκείου εξέφρασε η Ελένη Ράντου μέσω μιας ανάρτησής της στο Facebook.

Η ανάρτηση της Ελένης Ράντου, η οποία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και σχόλια, τόσο από απλό κόσμο όσο και από συναδέλφου της, εκφράζει την απόλυτη δυσαρέσκειά της.

Δείτε την ανάρτηση της Ελένης Ράντου

«Έχοντας τελειώσει παράλληλα σπουδές στη δραματική σχολή και ταυτόχρονα σε σχολή της Φιλοσοφικής δηλώνω υπεύθυνα πως οι σπουδές σε δραματική σχολή είναι πιο απαιτητικές, πιο επίπονες, πιο σύνθετες, πιο χρονοβόρες, απαιτείται εκατό τοις εκατό φυσική, σωματική και πνευματική παρουσία, πράγμα που δεν χρειάζεται στις υπόλοιπες σπουδές, ομαδικότητα, εγρήγορση κάθε μέρα.

Δεν είναι αστείο πράγμα ούτε πάρεργο τέτοιες σπουδές. Αστείο πράγμα ήταν οι σπουδές στη γαλλική φιλολογία που στα χρόνια μου διδασκόμασταν στα ελληνικά και έπρεπε να μεταφράζουμε μόνοι μας τα βιβλία και να τα δίνουμε στα γαλλικά.

Είναι πραγματικά άδικο να υποβαθμίζονται έτσι οι σπουδές δραματικής τέχνης. Μια θλιβερή απόφαση να εξισωθούν αυτές οι σπουδές με πτυχίο λυκείου. Τρία χρόνια τόσο απαιτητικών σπουδών δεν μπορεί να ισούται με το τίποτα. Προσωπικά αυτές οι σπουδές με έκαναν αυτό που είμαι» έγραψε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News