Θυμάστε την εντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα στην Κίνα στην άκρη του γκρεμού; Ράγισε!

9 Οκτωβρίου, 2015 9:33 ΠΜ
More videos

Είναι το καμάρι του εθνικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν, που ξεπερνά σε μήκος ακόμα και τη γέφυρα του Grand Canyon. Ένα ατύχημα όμως, φαίνεται πως επισκιάζει το μεγαλείο της

Πανικόβλητοι Κινέζοι τουρίστες έτρεχαν προς την “έξοδο”, όταν ένα τμήμα της καινούριας γυάλινης γέφυρας στο όρος Yuntai ράγισε κάτω από τα πόδια τους.

Η γέφυρα άνοιξε για το κοινό στις 20 Σεπτεμβρίου και οι υπεύθυνοι ανέμεναν, πως θα προσελκήσει πολύ κόσμο, δεδομένου και του ότι στην Κίνα διανύουν την εβδομάδα “Εθνικής ημέρας”, κατά τη διάρκεια της οποίας περισσότεροι από 532 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται, ότι θα ταξιδέψουν ανά τη χώρα.

Κάποιοι δημοσίευσαν στο διαδίκτυο και φωτογραφίες από το τμήμα της γέφυρας, που έσπασε, ενώ υπεύθυνοι της κατασκευάστριας εταιρείας επιβεβαίωσαν το συμβάν.

“Κοίταξα κάτω και είδα το γυάλινο τμήμα να τρέμει. Τρομοκρατήθηκα. Έσπρωξα όσους ήταν μπροστά μου, για να φύγουν”, έγραψε μία κοπέλα.

Η γέφυρα αποτελεί το στολίδι του εθνικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν, καθώς έχει 430 μέτρα μήκος και 6 μέτρα πλάτος και αιωρείται πάνω από 300 μέτρα και προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική θέα του καταπράσινου τοπίου γύρω από το φαράγγι στο οποίο εκτείνεται.

Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, αποσπώντας το ρεκόρ από τη γέφυρα στο Grand Canyon των ΗΠΑ, που έχει 21 μέτρα μήκος και βρίσκεται 219 μέτρα πάνω από το φαράγγι.

glass-bottomed-walkway-cracked-yuntai-mountain-henan-china-6

Δείτε ένα βίντεο που δείχνει την γέφυρα

Πηγή: CNN