Θυμάστε αυτό το αγοράκι; Τώρα μεγάλωσε, βοηθάει τον πατέρα του και συγκινεί τον πλανήτη!

16 Απριλίου, 2015 11:45 ΜΜ
More videos

Μια αληθινή ιστορία που θα σας συγκινήσει. Είναι το αγοράκι που έχει γίνει το απόλυτο meme τα τελευταία χρόνια. Το διαδίκτυο δείχνει πως η δυναμική του δεν γνωρίζει κανένα μα κανένα όριο

Όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με το διαδίκτυο έστω και λίγο στη ζωή μας, και ιδίως με τα social media, αναγνωρίζουμε αυτό το αγοράκι.

Πρόκειται για το “Success Kid” που έγινε το απόλυτο meme “επιτυχίας”, κόντρα στα fail βίντεο που κυκλοφορούν ανά διαστήματα.

HT_sam_griner_dad_now_01_jef_150413_4x3_992

Το αγοράκι είναι υπαρκτό πρόσωπο, πέρασαν τα χρόνια, μεγάλωσε και έχει φτάσει στα 8 του χρόνια.

Τώρα βρίσκεται άθελα του πίσω από μια καμπάνια στην οποία το ίδιο και η οικογένεια του, προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να βρεθεί δότης που θα προσφέρει νεφρό για τον πατέρα του.

Πώς οι χρήστες εντόπισαν τον Sammy

Ο κατά κόσμον μικρός Sammy Griner, δανείζει το πρόσωπο του για την καμπάνια “Justin’s kidney transplant” που μέσω crowdfunding προσπαθεί να εντοπίσει ζωντανό δότη για τον νεφροπαθή 39χρονο Justin.  Η μητέρα του Justin είχε πεθάνει μάλιστα από νεφρική ανεπάρκεια.

Το ζητούμενο είναι πως ο Sammy μεγάλωσε και ενώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί η παλιά φωτογραφία του, είναι ακόμη αναγνωρίσιμος.

HT_sam_griner_dad_now_02_jef_150413_4x3_992

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μέσα στις πρώτες έξι ημέρες από όταν και κοινοποιήθηκε η καμπάνια, η οικογένεια έχει καταφέρει να συλλέξει 77.160 δολάρια με τον αρχικό στόχο να τίθεται στα 75.000.

Πάνω από 3.500 άνθρωποι έχουν προσφέρει χρήματα για την καμπάνια. Τα χρήματα θα διατεθούν για τη μεταμόσχευση αλλά και για τη συνέχιση της πολυδάπανης θεραπείας του πατέρα.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως τα έξοδα για τη μεταμόσχευση και για την πολυδάπανη θεραπεία δεν καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Medicare της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Η γυναίκα του Justin Griner και μητέρα του μικρού Sammy, Laney δήλωσε στο Daily Dot ότι ο σύντροφος της πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια από το 2006 και από το 2009 και μετά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται σταδιακά.

“Προτιμούμε έναν ζωντανό δότη γιατί το μόσχευμα μπορεί να αφομοιωθεί πιο γρήγορα. Φυσικά, ελπίζουμε για το οτιδήποτε. Από όταν έγινε γνωστή η φωτογραφία του Sammy, αισθανθήκαμε περισσότερο τυχεροί. Είμαστε το ζωντανό παράδειγμα της δυναμικής του διαδικτύου σαν γονείς του ‘Success Kid'”.

Αναφέρει μάλιστα πως δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει το πρόσωπο του γιου της από το περιβόητο meme, για να επωφεληθεί από την αναγνωρισιμότητα του, αλλά οι χρήστες του διαδικτύου εντόπισαν τον μικρό και τον ταυτοποίησαν με την παρακάτω εικόνα:

Η μόνη σωτηρία για αυτόν θα είναι η μεταμόσχευση μιας και για την ώρα ο 39χρονος υποβάλλεται σε συνεχείς μεταγγίσεις και αιμοκαθάρσεις.

Σημειώνεται ότι με τη μεταμόσχευση, τοποθετείται ένας καινούργιος νεφρός σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Ο νεφρός μπορεί να προέρχεται από συγγενή ζωντανό δότη, από μη συγγενή ζωντανό δότη ή από νεκρό δότη.

Όταν ο νεφρός προέρχεται από νεκρό δότη θα πρέπει να διασφαλίζεται πρώτα ότι ο δότης αυτός είχε εγκεφαλικό θάνατο (βλάβη στελέχους του εγκεφάλου) και όχι κλινικό (άτομα στα οποία δε χτυπά η καρδιά τους, δεν αναπνέουν και έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, όμως επαναλειτουργούν αυτόματα ή με μαλάξεις ή ηλεκτρικό ρεύμα ή και με τη βοήθεια φαρμάκων).

Επίσης, αποκλείονται πτωματικοί δότες που είχαν συστηματικές λοιμώξεις και καρκίνο. Οι μεταμοσχεύσεις νεφρού έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας αλλά και μεγάλη περίοδο αναμονής.

Η ιστορία του Meme ξεκίνησε πάντως το 2007, όταν η Laney ανέβασε στο προφίλ της στο Facebook μια φωτογραφία του 11χρονου τότε Sammy από μια παραλία στην οποία παραθέριζαν μαζί.

Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε το  Myspace και μετά το Reddit. Το πρόσωπο του μικρούλη έγινε αναγνωρίσιμο παντού, και τώρα φαίνεται πως είναι σε θέση να σώσει τον ίδιο του τον πατέρα.

Και αν τα καταφέρει, αυτό θα είναι το απόλυτο “Win” που θα τον συντροφεύει σε όλη του τη ζωή.

via